Instituut voor Bouwbiologie + Ecologie IBB | Ecobouwers.be

U bent hier

Instituut voor Bouwbiologie + Ecologie IBB

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ecoScala
11/05/2013 - 11:50

11.5.2013

In januari 2013 is het Instituut voor Bouwbiologie + Ecologie Benelux IBB in cooperatie met het Duitse Institut fuer Baubiologie + Oekologie Neubeuern (IBN) opgericht om deze reeds meer dan 30 jaar bestaande en toonaangevende opleiding ook in het Nederlands aan te bieden.

Met ruim 35 professionele studenten uit Nederland en België mag na enkele maanden van een goede start gesproken worden. De behoefte aan een integrale en interdisciplinaire opleiding voor professionals uit bouw, architectuur en gezondheidszorg alsmede alle daaraan verbonden disciplines is evident.

Mede dankzij de internationale acceptatie van de opleiding bouwbiologie IBN (over de hele wereld verspreid) en de goede contacten met universiteiten, onderzoeksinstellingen, bedrijfsleven en overheid, maar zeker ook door de versnippering van de kennis in de markt heeft het IBN een bijzondere positie verworven.

We zijn dan ook zeer trots op deze coöperatie en het in het IBB gestelde vertrouwen. Naast de opleiding bouwbiologie IBB/IBN bieden we als specialisatie ook de vervolgopleidingen bouwbiologische meettechniek IBB/IBN en bouwbiologische gebouwtechniek IBB/IBN vanaf 2014 in het Nederlands aan.

Elke twee maanden kunt u een begin maken met de opleiding tot bouwbioloog IBB/IBN. Telkens ruim een maand van te voren organiseren we informatiebijeenkomsten. Naast kennis en kunde maakt u als bouwbioloog IBB/IBN ook meteen deel uit van een internationaal netwerk en kunt u lid worden van de beroepsvereniging voor bouwbiologen (VBB).

Op de site: www.bouwbiologieibb.com vindt u meer informatie over de inschrijving, organisatie en verloop van de opleidingen.

Belangrijk:
- uitsluitend voor professionals met een relevante vooropleiding en beroepservaring
- begin altijd mogelijk per 15.1., 15.3., 15.5., 15.7., 15.9., 15.11. van een jaar
- thuisstudie met twee verplichte seminars op locatie (u studeert dus in uw eigen tijd en tempo)
- altijd laatste stand van ontwikkelingen
- bouwbiologie IBB/IBN: 26 modules + 2 seminars + examen
- top-kwaliteit opleiding

Meer informatie?
Volgende informatiebijeenkomst is op 4.6.2013 in Loosdrecht (NL)
Alle formulieren op de internetsite: www.bouwbiologieibb.com
Telefonisch contact: ma-vr 9-11 uur +31-(0)35-5238900

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.