INOX flexibel schoorsteen vragen | Ecobouwers.be

U bent hier

INOX flexibel schoorsteen vragen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van brother paul
12/07/2014 - 21:35

Ik heb een paar vraagjes over mijn afvoerbuizen van de schoorsteen die geplaatst zijn

ik heb een schoorsteen 125mm diameter is dat dubbelwandig of niet ? is dat gewoon twee lagen op elkaar die dubbelwandigheid zonder isolatie ?
dan ivm de vijzen, zijn niet van inox (de magneet kleeft aan de vijzen) en ze perforeren de buis ? OK of gaat dat roesten? Mag een buis uberhaupt geperforeerd worden ?

moet er geen 'condensatie en afval' opvang voorzien worden tussen de schoorsteen en de inbouwcassette of hang je dat daar rechtstreeks aan ? zet je de inbouwcassette eerste meter met een vast stuk en dan op de flexibel ?

Hoe controleer ik of er houten vloerbalken tegen de inoxbuis aanleunen ? Een gat boren en endoscopie van de schoorsteen doen ? wat denken jullie daarvan ?

en dan heb ik blijkbaar nog een tweede schoorsteen (elke kamer had vroeger een verwarming)) moet ik de 'boezem' van de inbouwcassette niet afsluiten van de schoorsteen om te voorkomen dat de warmte lekt uit het huis via die tweede opening ?

alé kan jullie 'knowhow' hier eens gebruiken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.