info gevraagd over porin matti (finse) houtkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

info gevraagd over porin matti (finse) houtkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van art
25/10/2011 - 01:20
art

Ik zoek info over een Porin Matti houtkachel, m.n. hoe deze best gestookt zou kunnen worden. Op internet kan ik daarover eigenlijk alleen informatie in het Fins vinden en mijn Fins is erg matig. Ik heb 2 van deze kachels in bezit. Zo'n nogal zware kachel bestaat uit een stookruimte met aslade omgeven door vuurvaste steen in een metalen ommanteling. Rookgassen gaan naar boven en daarna weer naar onder, vanwaar de gassen afgevoerd worden naar de schoorsteen via een afsluitbare klep aan de achterzijde. Onder de aslade zit aan de voorzijde een klep die enigzins gekanteld kan worden of er helemaal uit gehaald dient te worden. Het kanaal erachter staat in verbinding met de afsluitbare klep aan de achterzijde. Zie voor een afbeelding http://www2.pori.fi/smu/rosenlew-museo/porinmatti.html of google op "porin matti".

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.