Industrieel verzet tegen groene stroom | Ecobouwers.be

U bent hier

Industrieel verzet tegen groene stroom

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
24/02/2006 - 22:38

'Ambitieus plan voor groene stroom kost verbruiker half miljard'

(De Tijd, 24/02/20056)

De plannen om de productie van groene stroom bijkomend te verhogen, kost een half miljard euro, berekende Industrie Vlaanderen. De werkgeversfederatie vreest dat de elektriciteitsverbruiker voor die kosten opdraait. Kris Peeters (CD&V), de Vlaamse minister van Energie, stelde deze week voor het aandeel groene stroom in de elektriciteitsproductie tegen 2015 te verhogen tot 12 procent.

De ambitieuze groenestroomplannen van Kris Peeters zijn Industrie Vlaanderen in het verkeerde keelgat geschoten.
(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Peeters streeft ernaar 12 procent van de Vlaamse stroom tegen 2015 op te wekken met wind, waterkracht, zonne-energie en biomassa. De oorspronkelijke Vlaamse plannen gaan uit van 6 procent groene stroom tegen 2010.
'De minister zegt dat verdubbelen tot 12 procent groene stroom ambitieus maar realistisch is. Wat er niet bij wordt gezegd, is dat de hernieuwbare energie massaal zal worden gesubsidieerd door de verbruiker', zegt Frank Vandermarliere van Industrie Vlaanderen, de koepel van tien industriële sectorfederaties.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.