Indirecte klimaatverwarming (lucht!) met vloerverw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heteluchtverwarming is meermaals aan bod gekomen en ik heb deze items allen gelezen. Ik weet dat Heteluchtverwarming in dit forum taboe is. MAAR:
Ik overweeg voor mijn nieuwbouw (1000m3) ofwel vloerverwarming, waarbij ik luchtventilatie separaat moet regelen; ofwel een INDIRECTE heteluchtverwarming waarbij luchtventilatie met WTW geregeld is. Daarbij worden de kanalen op BG in de vloer gestort (14 blaasopeningen) met een bouwstaalnet hieroverheen welke de warmte gelijkmatig verdeeld over de vloer zodat deze middels de vloerbuizen opgewarmd wordt tot kamertemperatuur (-/- 2graden). In de offerte heb ik dit systeem laten uitrekenen met een CV temp. van 45gr. De afzuiging van de "verbruikte" lucht geschiedt in het hoogste deel van mijn vide zodat de warmte hiervan via WTW weer benut wordt.
Resumerend kosten me beide systemen ongeveer evenveel!
Bij het klimaatsysteem (J.s Sm..ts!) heb ik doordat vloer warm is stralingswarmte gecombineerd met snel reagerende luchtverwarming en "gratis" ventilatie met WTW. Mijn voorkeur gaat nu hiernaar uit!! Als enig nadeel zie ik op dit moment het MOGELIJK vies worden van de leidingen, hetgeen , ik hoop, te vermijden valt door het correct omgaan met filters.
Gaarne uw reactie.