Ik ben aan het zoeken om huis en vrijstaande garage te verwarmen dit met zicht op de toekomst.gelieve gedachten uit te wisselen. | Ecobouwers.be

U bent hier

Ik ben aan het zoeken om huis en vrijstaande garage te verwarmen dit met zicht op de toekomst.gelieve gedachten uit te wisselen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Plopje
13/10/2013 - 16:25

Nu verwarm ik mijn huis met mazout +-2500 liter per jaar. Heb ook en vrij staande garage van ongeveer 8 meter op 8 meter waar nu geen verwarming is. Er zijn zoveel systemen bv. hout, pellets,stookolie ,gas, elektriciteit,petroleum, warmtepomp, enz... Mijn mening is het volgende en als ik het fout heb of denk dan gelieve Uw gedacht te laten weten. 1 isoleren is besparen op energie. 2 welke grondstof men ook gebruikt om te verwarmen dan is het goed om te weten dat ze 9 van de 10 nog altijd elektriciteit nodig hebben,denk maar aan mazout en gasketel,pelletkachel enz... 3 Mazout,pellets,hout,petroleum moet men laten leveren of gaan halen en moet men dus ook reinigen zuiver maken.ook moet men dit kunnen opslaan. 4 Daarom kom ik tot besluit dat een warmtepomp de toekomst gaat zijn omdat we allemaal elektriciteit nodig hebben en dus ook al in huis hebben. Juist 1 maal per jaar een nazicht laten doen en voor de rest heb je daar zelf weinig of geen onderhoud aan. 5 In de winter ga je veel energie nodig hebben en dat kost altijd geld maar mazout pellets ,hout enz... kosten ook geld dus dat geef je dan aan elektriciteit en als je dan zonnepanelen plaatst dan krijg je in de zomer weer voordeel.6 is ook dat men nu eraan denkt om in Belgie de elektriciteit  van 21% btw naar 6% btw wil brengen.En goed om te weten is als er in de toekomst een belasting komt op Co2 uistoot wat dan???In deze tijd kan alles !!!  

 

dus mijn verbruik mazout is +- 2500 liter, pak ruw weg 1000euro voor  1000 liter.Dit kost mij altijd 2000 euro.

Mijn verbruik van elektriciteit is per jaar 2900 Kwh  dus ongeveer 600 tot 650 euro per jaar.

   Of ben ik mis??? alvast bedankt!!!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van flesjespa-1
15/10/2013 - 16:44

Allez hop.

 

Simpel gerekend.

Je verbruikt nu 2900 kWh voor je elec.

Plaats je vandaag een warmtepomp, dan gaat jouw verbruik wss.  met 8330kWh naar omhoog. (COP 3)

Die 830 kWh kost je 1830 euro ipv 2500 euro aan mazout.

Je bespaart 670 euro per jaar.

Reken op een levensduur van 15 jaar voor die warmtepomp: 15*670=10.050 euro.

Als je een warmtepomp (SPF 3) kan laten installeren voor minder dan 10.000 euro draai je op 15 jaar break-even.

Dat is allemaal in het ideale geval. Hopelijk verwarm je niet met radiatoren. Dan wortdt het simpele plaatje immers meteen een héél pak nadeliger voor het warmtepomp-idee.

 

Tip: velen hadden dit idee al voor jou maar haast even veel mensen kwamen na grondig rekenwerk tot de conclusie dat er geen lotto-winst verbonden is aan het WP-idee...

 

Oja, als je denkt met zonnepanelen gratis electriciteit te gaan hebben, bereken dan eerst eens wat de installatiekosten zijn (netvergoeding niet vergeten).

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.