ijzeren deur met dubbel glas?? | Ecobouwers.be

U bent hier

ijzeren deur met dubbel glas??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van claude velter
22/10/2004 - 16:08

Hallo,

in mijn rijhuis uit de jaren dertig staat een mooie smeedijzeren voordeur. Het onderste deel (ongeveer 1/3e) is gewoon een ijzeren plaat aan beide zijden van het frame met een brievenbusopening in. Het bovenste deel (2/3e)is een raam, ook uit ijzer, met enkel "gemarmerd" glas.
De deur is te mooi om weg te doen, maar een groot tochtgat én een fantastische koudebrug natuurlijk. Heeft het veel zin om in het onderste deel isolatie (4 cm) te steken en het glas te vervangen door dubbel isolerend glas? Het raamwerk, ijzeren latten van boven tot beneden, elke 15cm, blijft natuurlijk een koudebrug.

Iemand met dezelfde ervaringen?

Veel mensen in de straat hebben na de eerste trapjes in de gang een tweede deur gezet. Bij ons is dat onmogelijk omdat we dan geen plaats meer hebben voor onze 2 fietsen die we bijna dagelijks gebruiken.

Suggesties welkom!

Claude

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.