Hulp gevraagd bij verwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

Hulp gevraagd bij verwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van roel-11
08/03/2005 - 19:41

Ik krijg over een paar maanden mijn nieuwe huis en moet nu kiezen voor een verwarmingsinstallatie. Mijn installateur kan mij niet verder helpen.
Ik heb vloerverwarming in de huiskamer als hoofdverwarming en in de badkamer als bijverwarming. Verder heb ik in het hele huis radiatoren met thermostaatkranen. Op de zolder heb ik een logeerkamer met een tweede badkamer. Op de eerste verdieping een grote badkamer. Ik vind de badkamer de belangrijkste kamer in huis en heb dan ook een maximale waterafname voor de douches van 30 liter/min. Ook heb ik in deze badkamer een bad waarin met 1 persoon 362 liter gaat. Ik heb dus heel veel water nodig en een variërende verwarming door het gehele huis.
Ik heb al veel navraag gedaan en heb de volgende installatie in gedachten.
Ketel: Daalderop 32/80+
Boiler: Daalderop 150 liter indirect gestookt.
De 32/80+ heeft 2 gescheiden cv-circuits. Nu nemen de radiatoren waarschijnlijk de meeste capaciteit af en daarom wil ik de raditoren op het eerste circuit en de vloerverwarming van de huiskamer en de grote badkamer op het tweede circuit zetten.
In de huiskamer en in een ruimte op de eerste verdieping die dan de referentie ruimte wordt wil ik dan 2 modulerende thermostaten van Honeywell hangen (Chronotherm IV Modulation).

Mijn vragen zijn:
Is een indirect gestookte boiler mogelijk of heb ik een boiler nodig met enexterne boilerregeling?
Levert deze combinatie de hoeveelheid water die ik nodig heb?
Kan deze installatie de verwarming in verschillende delen van het huis afzonderlijk regelen?

Ik heb deze vragen omdat mijn installateur al verschillende mogelijkheden heeft aangeboden die volgens mij niet voldoen aan mijn wensen.
Dit zijn:
- Nefit Excellent HR30 met een 210 liter boiler en de Nefit Moduline 400 thermostaat.
- Nefit Excellent HR30 met een 300 liter boiler en de Nefit Moduline 400 thermostaat.
- Nefit Excellent HR30 met een weersafhankelijke temperatuurregeling met naregeling (erg duur).

Wie o wie kan mij helpen?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.