Huis van Overvloed | Ecobouwers.be

U bent hier

Huis van Overvloed

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Benjamin - BBL
13/05/2011 - 10:55

Een interessant idee in Nederland: het huis van overvloed.

Ze willen een energiepositief huis maken met materialen die mensen doneren:

 

"Overvloed waardevol maken

 

We hebben allemaal best veel spullen, ideeën en toegang tot hulp. Meer dan we zelf nodig hebben en vaak meer dan we gebruiken. Dit noemen we sociale overwaarde. Met het Huis van Overvloed verbinden we al deze spullen, ideeën en vormen van hulp. We bouwen er in Nijmegen een huis van. Dit huis wordt een werk- en ontmoetingsplek voor iedereen die werkt aan duurzaamheid, of dat nu bedrijven, overheden, studenten of andere mensen zijn die willen bijdragen.

 

We creëren zonder geld een plek die anderen kan inspireren om zelf iets waar te maken wat misschien van tevoren niet lijkt te kunnen. We willen een sneeuwbaleffect van gave projecten op gang brengen. We willen mensen laten zien dat geld niet per se nodig is om een plan te laten lukken. We durven te vragen om hulp en we zijn dankbaar voor alle beetjes die we krijgen.

 

Huis van Overvloed is een initiatief van 7 Days of Inspiration. Een landelijke groep mensen die Nederland wil upgraden met sociale overwaarde."

 

http://www.huisvanovervloed.nl/project

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.