Huis Natuurpunt | Ecobouwers.be

U bent hier

Huis Natuurpunt

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jens-4
03/10/2006 - 20:29

Hallo,

Hoge bomen, in dit geval Natuurpunt, vangen natuurlijk altijd veel wind. Maar de vergelijking tussen het afkeuren van windmolens op trekroutes van zeevogels en het boren naar grondwater op 75 m diepte gaat niet op.

Je kan heel wat kritiek op NP hebben, maar het recente boekje over het Natuur.huis te Mechelen is wat mij betreft één van de meest openhartige dat ik ken aangaande een dergelijk bouwproject.

Waarmee ik helemaal niet wil zeggen dat Natuurpunt een heilige is en geen fouten maakt. Maar voor één van Vlaanderens grootste milieuverenigingen moet je nageven dat NP in dit verband een voortrekkersrol heeft gespeeld.

Het boren van een waterwinning op 75 m diepte impliceert NIET automatisch dat daarmee ondoordringbare lagen geperforeerd zouden worden. Het electriciteitsverbruik bij een dergelijke pomping is inderdaad niet te onderschatten, maar je moet natuurlijk ook pompen installeren als je een "gewone" centrale verwarming installeert.

Het is in zo'n dossiers erg belangrijk dat afwegingen worden gemaakt op realistische termijn. Ik kan me voorstellen dat "ze" binnen 40 jaar gaan zeggen dat "die van Natuurpunt" over een ouderwets verwarmings- en luchtverversingssysteem beschikken, maar op dit eigenste ogenblik is het nog altijd erg vooruitstrevend.

Ik wil dus zeker de kritiek niet fnuiken, maar pas op dat je niet keihard in je eigen rangen begint te schieten, terwijl (bijvoorbeeld) letterlijk twee huizen verder OVAM een gebouw betrekt met airconditioning, waarin zelfs nog geen warmterecuperatie zit!

Jens
werknemer van ... inderdaad: NP, maar zeker niet van de minst kritische

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.