HSB: prijzen, waarop letten? | Ecobouwers.be

U bent hier

HSB: prijzen, waarop letten?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van V.A.
17/02/2015 - 21:37

Beste, Wij overwegen de uitbreiding van onze kruipzolder van 40m² (8x5) tot een volwaardige verdieping in HSB op de bestaande gewelven, waarbij het platte dak ervan de bestaande nok niet zal overstijgen. Waarop moeten we zeker letten bij zo'n project, en wat zijn zo ongeveer de brede prijsmarges die men mag incalculeren voor de ruwbouw (wind- en waterdicht, excl. schrijnwerk) voor die oppervlakte? De kamers zelf zouden we grotendeels zelf afwerken, maar voor de ruwbouw weten we niet of we aan ruwweg €15.000, €25.000 of €45.000 moeten denken... (of nog meer?) Alvast bedankt voor je antwoord, V.A.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van speedyken
18/02/2015 - 14:06

VA,

 

 

wijzelf hebben met DS houtskeletbouw gewerkt, deze zijn voor DHZ afwerking zeker aan te raden.

Hun prijzen zitten op basis van de markt ook zeer goed, ga zeker eens bij hen horen.

 

 

mvgr

afbeelding van Kris Vandermeulen
20/02/2015 - 09:11

voor zo'n project mag je al zeker rekenen op een hoog totaal bedrag.

je moet ook rekening houden met de afbraak van het bestaande dak (uren  + verwijdering van afval) en daarna opbouw van HSB

 

als je die afbraak nu zelf al doet kan je veel besparen - bespreek dit zeker met de aannemer

 

een aantal facturen zullen je factuur grotendeels ook meebepalen -  arbeidsuren + huur van kraan bv.

 

maak vooraf zo concreet mogelijk plannen (met tekeningen, planning etc.) en stap dan naar HSB aannemers, dan kan je makkelijker praten over hun manier van werken.

 

over de prijs ga ik niets zeggen.... kreeg ooit een ruwe schatting van architect te horen van 50.000 euro voor een uitbreiding gelijkvloers van 9x8 m na uitrekenen met de forfaitaire prijzen. Ik wil maar zeggen: zorg maar dat je op een stoel zit als ze je de prijs meedelen  ;-)

afbeelding van Ingir
20/02/2015 - 22:17

Het voordeel van HSB is dat de bouwheer veel werkzaamheden zelf kan uitvoeren en de aannemer alleen de ruwbouw zet (fundering, dragende wanden/vloer/dak). Vooral in het netjes isoleren en luchtdicht afwerken kruipt veel tijd die je als bouwheer beter zelf kunt inzetten. Laat je alles door een aannemer doen dan kan de rekening aardig oplopen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.