HSB | Ecobouwers.be

U bent hier

HSB

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mol
21/03/2008 - 14:50
mol

Ik heb een HSB woning door de firma "Vincent Bruggen" laten plaatsen en zou dit zeker geen tweede keer meer doen. Slechte ervaring, niet volgens afspraak, onwaardige materialen, kraakt, barst, en het tocht in de huis !!
Zo kan ik nog wel een heel lijstje aanvullen !
De volgende woning zal een traditionele woning zijn.

41 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
21/03/2008 - 15:22

@ Mol:

Spijtig van uw slechte ervaring met HSB.

Het probleem zal eerder bij de firma liggen dan aan de HSB.

Slechte en onoordeelkundige plaatsing, verkeerde materiaal...kan je ook tegenkomen met een traditionele bouw.

afbeelding van raf-22
23/04/2008 - 12:16
Raf

@ Mol:Ik woon pas in mijn woning van Vincent Bruggen.

Alles is perfekt verlopen, zeer hoogwaardige materialen, afwerking uiterst verzorgt, alles tot in de puntjes in orde....

Ik heb al met verschillende mensen gesproken die met Vincent Bruggen hebben gebouwd en iedereen is uiterst tevreden!!!!

Waar staat je woning? Daar wil ik wel eens naar komen kijken. Wie was je werfleider? Welke architect heb je gehad?

Geef eens enkele voorbeelden van onwaardige materialen.

Ik ben bij iemand geweest die al 9 jaar in een VB wonning woont, nog geen enkel barstje in de ganse woning.

Tocht???? De woningen van VB zijn zo luchtdicht gemaakt dat ik dit zeeeeer moeilijk kan geloven. Natuurlijk wel je vensters dicht doen.

Kraken???? Niets van te merken!!!

Niets volgens afspraken??? Alles wordt zwart op wit gezet en ondertekend door beide partijen, dus latere discusies zijn er niet!!!!

Als je dit allemaal kan staven met concrete voorbeelden dan kan ik dit misschien allemaal geloven, maar ik twijfel hieraan dat het louter om platte, goedkope anti-reklame gaat van iemand die wel wil maar niet kan.

afbeelding van mol
24/04/2008 - 01:40
mol

Raf,

Dan heeft U waarschijnlijk geluk gehad ofwel bent U een annonieme medewerker van VB die via deze weg goedkope reklame wil maken.
Waar staat trouwens uw woning en wie was dan uw werfleider en architekt?
Het is hier niet mijn bedoeling om VB zwart te maken, daar zorgen ze uiteindelijk zelf wel voor..
Ik heb bewust voor een HSB constructie gekozen omwille van de voordelen en wil hierbij dan ook niet alle HSB bedrijven over dezelfde kam scheren want er zijn zeker nog zeer bekwame en betrouwbare firma's op de markt. Wat VB betreft, zij hebben een vlot verkopertje en een mooie stijl, maar eens het contract getekend valt er met hun niet veel meer te communiceren, tenzij je je portomonee extra opentrekt.
Iedere firma maakt wel eens fouten, echter als deze dan worden opgelost dan moet dit niet echt een probleem zijn en dat is nu net wat VB niet doet. En dat is jammer. Moest VB nu wel eens toegeven dat ze in fout zijn gegaan en deze problemen ook zouden oplossen, dan zouden er niet zoveel klachten over VB circuleren. Zij voelen zich echter superieur en willen hun fouten nooit toegeven. Bij mij zijn ze zelfs nooit naar mijn klachten komen kijken...en dat hoor ik zelfs vaker..Eens voorlopig opgeleverd, dan besta je niet meer..
Het is jammer dat ik genoodzaakt ben om juridische stappen te ondernemen, het zou veel eenvoudiger en correcter zijn indien VB de moeite zouden doen om al eerst eens naar de klachten te komen kijken en deze dan gewoon, zoals iedere andere correcte firma dit zou doen, het probleem oplossen !!
Wie weet zijn de wonderen de wereld nog niet uit en staan ze hier eerdaags voor de deur om tot een oplossing te komen...alleen zo zouden ze terug respect kunnen verdienen..Hoop doet leven..
Indien U twijfels heeft over de gegrondheid van mijn klachten dan mag U mij een rechtstreekse mail sturen met uw naam en telefoonnummer. Ik zal U dan contacteren.

MVG

afbeelding van raf-22
24/04/2008 - 09:52
Raf

Hallo Mol,

ik zou graag eens met je willen praten/mailen.
Stuur maar een rechtstreekse mail.

Mijn woning staat in de Amerstraat in Messelbroek (Scherpenheuvel-Zichem). En de jouwe?

Als er ook al problemen waren, ik heb er maar enkele gehad, werden deze zonder probleem onmiddellijk opgelost.

Ik heb maandag de werfleider gemaild om een probleemje te melden en vandaag stonden ze aan de deur om het op te lossen. En dit wel effectief na de oplevering. Bij mij is alles correct en volgens de regels van de kunst verlopen.
Alles wat in het contract/lastenboek stond is perfekt afgewerkt,

Ik zal via persoonlijke mail verder met jou communiceren,

mvg, Raf.

afbeelding van Anonieme gebruiker
24/04/2008 - 09:54
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Mol,

Ik vind het jammer dat je als onderwerp kiest voor HSB terwijl je enkel slechte ervaringen hebt met de firma VB. Bovendien geef je zelf aan dat je de volgende keer traditioneel zou bouwen.

Je veralgemeent dus 2 keer. Terwijl daar geen enkel reden voor is. In mijn ogen is HSB nog steeds een veel beter keuze dan traditioneel bouwen.

Als je voor Sleutel op de deur firma's zoals VB of Dewaele kiest, dan weet je dat je geen HSB gaat hebben volledig volgens de regels van de kunst. Hetzelfde geldt trouwens ook voor SOD-firma's die traditioneel bouwen.

Wil je een goede HSB, ga dan bvb eens te rade bij volgende firma's:

- HOTA
- Ecohome
- Decleir
- Chris Van den Noortgate
- Heemeryck Timmer & Schrijnwerk
- la Compagnie du bois

De diktes van het hout zullen er breder zijn, ze zullen ook veel meer aandacht hebben voor een luchtdichte afwerking, voor extra isolatie,...

afbeelding van Archim2
09/09/2009 - 18:03

Beste,

ik heb gisterenavond van chris Van den Noortgate de offerte gehad voor onze houtskeletwoning. Die prijs valt op het eerste gezicht goed mee.

Heb samen met hem ook een huis bezocht dat hij aan het zetten was, en zag er goed uit. Celit / isofloc / pro clima...

Heb je persoonlijk ervaring met de kwaliteit van z'n werk...?

Of kenissen...

Indien ja, dan had ik daar graag eens over gesproken....

 

Mvg, Archim

 

 

 

afbeelding van raf-22
24/04/2008 - 11:01
Raf

Waarom is de HSB van VB niet goed?

Jullie mogen allemaal eens komen kijken naar de afwerking....ik denk niet dat er in heel België een 5 SOD firma's zijn die zulke hoge afwerkingsgrad hebben als VB. En ik spreek hier van en zeeeer goede bron die al vele woningen van VB heeft kunnen vergeluijken met een Vlassak-Werhulst, Missotten, ....
De woningen zijn volledig luchtdicht, perfekt afgewerkt ...

Natuurlijk is het geen passief huis, is er niet super geïsoleerd zoals de meeste hier hebben gebouwd, maar dat weet je allemaal als je met VB begint.

Als je bouwt met VB dan kies je voor de stijl, de kwaliteit, de afwerking ... en als het dan ook nog eens zeer goed is geïsoleerd (tov traditionele woning) dan is dat louter en alleen "mooi meegenomen".

Je kiest ook niet voor een Vlassak-Verhulst, Villabouw Sels, Missotten....omdat ze goed geïsoleerd zijn (!?). Dat is bij dit type van woningen bijzaak, je kiest voor de kwaliteit, afwerking, .....

Ik denk niet dat hier mensen op het forum zitten die met VB gaan bouwen, omdat je een VB kiest met je hart en verstand van stijl en afwerking.

afbeelding van renee
02/05/2008 - 18:40

wijzelf hebben net een contract getekend met firma VB, hebben enkele klanten bezocht en waren allen uiterst tevreden. Nu ik deze commentaar van MOL lees val ik een beetje uit de lucht.

Mol, kan jij wat meer info geven over je klachten?

Renee

afbeelding van frank-49
02/05/2008 - 19:28

wij hebben ook met VB gebouwd. geen enkel probleem. alles zoals het moet. vooraleer onze keuze gemaakt te hebben, hebben we zeker 8 referenties bezocht van tongeren tot schilde. allemaal even tevreden......

Renee, geen zorgen maken. wie is je architect ?

afbeelding van renee
02/05/2008 - 21:39

Lydia Ulenaers van Bree, gaan er woensdag naartoe om de voorplannen in een technisch plan te vertalen, en de bouwaanvraag procedure te starten, zijn al erder bij haar geweest voor een erste kennismakingsgesprek en keerden positief terug.

Dankjewel Frank voor de bemoedigende woorden, we begonnen al schrik te krijgen, want tot nu toe hebben wij ook alleen maar goede kritiek gehoord, als je dan ineens zoiets leest schrik je wel even.

Alle info is welkom.

Dank

Renee

afbeelding van raf-22
06/05/2008 - 16:50
Raf

Hallo Frank,

waar heb jij (zeer tevreden) gebouwd met Vincent Bruggen?
Wij wonen sinds 3 weken in onze woning in Messelbroek.

grtn, Raf.

PS: Renee, als je wil mag je eens langskomen nu de woning (bijna) is afgewerkt. Enkel nog wat verlichting hangen en wat schilderwerken.

afbeelding van renee
06/05/2008 - 17:02

Dat is vriendelijk Raf, zal eerstdaags contact met je opnemen.

Proficiat met je nieuwe woning!

Renee

afbeelding van raf-22
07/05/2008 - 10:28
Raf

Frank,

de barsten van je houten vloer heeft te maken met de breedte van de planken. Wij hebben speciaal gevraagd dat er toch wel barsten inkomen. Omdat dit veel natuurlijk en echter oogt.

afbeelding van liesje
13/05/2008 - 13:31

Dag allemaal,

wij willen ook graag een HSB woning zetten.
Maar we zijn al bij heel wat firma's geweest en het is allemaal zo een groot verschil...
Enkele vragen:
1, Waar moeten we op letten?
2, Welke firma's zijn goed of welke architect?
3, Wat is het beste een open houtstructuur laten opbouwen of een gesloten?

Alle tips altijd welkom

afbeelding van renee
16/05/2008 - 09:10

Over welke breedte, lengte, hoeveel barsten spreek je?

Na hoeveel tijd komen deze erin en stabiliseert dit zich?

Hoe reinig, behandel je deze barsten, of moet je hieraan niets doen?

Wij nemen dezelfde vloer.

Dank je

Renee

afbeelding van jan-109
13/06/2008 - 19:07
JAN

Hallo iedereen,

Heeft er iemand zijn woning van VB laten kaleien. Zijn jullie hier tevreden over? Er bestaan zoveel verschillende manieren... Alle tips zijn welkom.

Dank u,
Jan

afbeelding van kurt beneens
12/10/2009 - 15:01

 Hallo , 

een beetje late reactie, maar ben nog maar juist op de site terecht gekomen ! ik heb namelijk ook willen bouwen 

met vb maar heb dit niet gedaan omdat zij liever het totaalpakket leverden en omdat ikzelf nogal wat aan onze woning wou uitvoeren om de kosten te drukken !  soit 

wat betreft het kaleien ;  ik heb dit als aannemer schilderwerken al meerdere malen uitgevoerd , ook bij men eigen woning die dient als kijkwoning . Ook voor plaatsen van kalkverven of leemverf kan je bij ons terecht .              dus voor meer informatie of bezichtiging kan je mij contacteren op

gsm 0475/   78 02 56

grtn , kurt

www.kurtbeneens.be

afbeelding van raf-22
11/09/2008 - 08:48
Raf

Dag Jan,

de woning van Vincent Bruggen in Keerbergen is gekaleid door Peter Dekkers (Schilderwerken in Heist op den Berg). Ook wel gekend vanuit de "mooie" boeken (Beta Plus) en magazines.

afbeelding van PatrickM
11/09/2008 - 09:59

Raf, werk jij echt niet voor Vincent Verbruggen ?

Je verkoopt wel onzin (24 april) als je denkt dat een fatsoenlijk geïsoleerde woning geen stijl kan hebben en niet netjes afgewerkt kan zijn.

Je spreekt over stijl, kwaliteit en afwerking, maar als de isolatie slecht is, dan mag je huis nog zo esthetisch mooi zijn als het kan zijn, en nog zo netjes afgewerkt, waar zit dan de kwaliteit, je blijft met een slecht huis zitten.

Trouwens, alle (goede) sleutel op de deur firma's steken zoveel cm's meer isolatie in muren en dak als je zelf wil, je moet ze alleen betalen, maar dat is altijd.
Probleem is dat de SOD's een zo laag mogelijke prijs willen aanbieden, en daardoor in alles er naar streven om zo laag mogelijk net binnen de normen te blijven.

Volgens mij is het gewoon hoog tijd dat de nog steeds belachelijk lage isolatienormen flink opgetrokken worden.

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
11/09/2008 - 10:20

Raf, werk jij echt niet voor Vincent Verbruggen ?

Je verkoopt wel onzin (24 april) als je denkt dat een fatsoenlijk geïsoleerde woning geen stijl kan hebben en niet netjes afgewerkt kan zijn.

Patrick,

Er bestaan nu alleen nog isolatie-EISEN in de 3 gewesten. "normen" hebben die niet, want die zijn een federale materie.
Die eisen zijn niet in elk gewest gelijk; ze zijn strenger in Brussel.
Wallonië heeft er een zootje van gemaakt met eisen nu en andere eisen na 1.9.2009, elk dan nog eens gebaseerd op andere rekenprincipes zodat deze tot 1.9.2009 volledig achterhaald zijn naar een NBN norm die alleen in theorie nog bestaat omdat de nieuwe nog moet verschijnen terwijl EN ISO normen waarop die gebaseerd is reeds bija 5 jaar als Belgische norm zijn geregistreerd.

Het wordt ook voor de SOD's niet gemakkelijk, omdat de isolatie-eisen in de 3 gewesten verschillen.
Wat die eisen (moeten) zijn is één zaak.
Maar de 3 gewesten moeten het afleren om zich boven de "normen" te willen opstellen en hun eigen klunzige rekenmanieren af te kondigen.

Rik

afbeelding van PatrickM
11/09/2008 - 10:26

Ok Rik, sorry voor het verkeerde woordgebruik, maar we zijn het er over eens dat de isolatie-eisen te laag zijn ?

afbeelding van PatrickM
11/09/2008 - 10:29

Of voor je me weer verbetert, dat de energieprestatie-eisen te laag zijn...

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
11/09/2008 - 10:58

Sorry, Patrick, niet om je te verbeteren.
Alleen om te nuanceren :
De energiepresatie-eisen zijn velerlei :
1. ventilatie-eisen
2. isolatie-eisen : de Umax en Rmin
3. K-eis
4. E-eis
5. oververhitting (bij woongebouwen en "wooneenheden")

Je bedoelt dus dat de Umax te hoog zijn.
Iedereen weet toch dat je met die Umax niet K<45 haalt.
Voor woongebouwen wordt het K<40 en E<70 in het Brussels gewest, en voor daken is het nu reeds U < 0,3 W/m²K en voor muren U < 0,4 W/m²K.
Weet ook dat dit niet volstaat om K<40 te halen en je dus vanzelf in de andere verliesoppervlakken beter moet doen dan de Umax.

Heeft iemand zomaar zicht op die oververhitting ?

Rik

afbeelding van PatrickM
11/09/2008 - 11:16

Ik vind dat binnen de EP-eisen de isolatie-eisen veel te laag zijn en de ventilatie-eisen (een klein beetje) te hoog, bepaalde zaken zouden voor het E-peil pas mogen bijdragen als aan bepaalde voorwaarden binnen het K-peil voldaan is.
Maar dat is misschien subjectief en niet meer relevant in deze vraagstaaart.
Hoe wordt de oververhitting objectief en quantitatief en in ontwerpfase bepaald?

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
11/09/2008 - 11:38

Patrick,

't Is waar voor de isolatie-eisen op zich (hoewel Brussel dus al beter is), en wat ik ook niet begrijp is Uw < 2,5 (vensters) en Ug <1,6 voor de beglazing ervan. Men maakt beter een onderscheid voor lichtstraten waar dat iets moeilijker ligt.
100 % met je eens dat het voor een E-peil te rekenen ventilatiedebiet te hoog is, althans voor kleinere woningvolumes.
100 % met je eens dat eerst het K-peil moet bekeken worden vooraleer het E-peil. In de dwaze EPB software gebeurt het net andersom ; maar behalve verslaggevers is niemand verplicht om die te bezigen.
Over E-peil en oververhitting (buiten deze vraagstaart) openen we maar eens een andere vraagstaart.

Rik

afbeelding van PatrickM
11/09/2008 - 14:55

Ja Raf, maar voor de ultieme tip om energiezuinig te leven, de tip die bovendien niks doet inboeten aan comfort integendeel, en waar je dan voor de rest van je leven geen aandacht meer moet aan schenken, een doorgedreven isolatie, daar hebben ze voor gepast...

afbeelding van Anonieme gebruiker
12/09/2008 - 14:36
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Raf ik denk dat je de bedoeling van dit forum niet begrepen hebt.
Denk nog eens aan dit forum na uw eerste stookseizoen.
Discussie gesloten wat mij betreft.

afbeelding van raf-22
22/09/2008 - 14:58
Raf

@Patrick: de bedoeling van dit forum is me zeer duidelijk en ik heb ook geen hoge stookkosten .....
Maar ik heb hier enkel gereageerd op de topicstarter. Deze persoon boort Vincent Bruggen ten onrechte in de grond. Hij is waarschijnlijk een persoon die nog nooit in een huis van VB is binnengeweest laat staan dat hij ermee gebouwd heeft.
Vandaar mijn reactie als uitest tevreden klant.
Ik heb hem gevraagd om eens te laten weten waar hij heeft gebouwd, maar ik heb nog steeds niets van hem gehoord. Dan weet je natuurlijk al voldoende.
Als ik opnieuw zou bouwen dan koos ik terug voor VB, ook mijn ouders, vrienden .....

afbeelding van PatrickM
22/09/2008 - 15:50

Awel laten we dan niet meer reageren en zodat deze vraagstaart kan wegdeemsteren tot vanonder in de lijst...

afbeelding van Anonieme gebruiker
06/10/2008 - 19:57
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Beste,
Wij hebben op aanraden van Mara Karpati (zie hierboven) prijs gevraagd bij Eco-Home (ecologische bouwfirma)te Westerlo.

Qua isolatie en luchtdichting, perfect in orde. Zelfs Blowerdoortest en infrarood warmtetest werden uitgevoerd, waar wij zonder problemen getuigen van mochten zijn en onze woning kwam perfect uit deze testen.
Absoluut niks op aan te merken dus wij zijn tevreden klanten.

Kritische punt bij deze onderneming: prijsofferte liet lang op zich wachten.

Pagina's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.