Houtskeletwanden | Ecobouwers.be

U bent hier

Houtskeletwanden

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Blogie
17/04/2016 - 09:01

Beste,

mijn aannemer houtskelet stelt het volgende voor

 

FERMACELL 125

OSB 120

STIJL

OSB 150

FERMACELL 125

 

in tussen de stijlen zouden we dan STEICO FLEX duwen...

 

Mijn vraag: is het beter te werken met Acousic Pan Terre panelen, eventueel met een gipsplaat er reeds aan vast.

Iemand advies?

Prijs / kwaliteit?

Groetjes,

 

3 Reacties

Reacties

afbeelding van charel
17/04/2016 - 17:36

Beste,

Ik veronderstel dat het voor een binnenwand is.

Als je met Fermacell 125 werkt dan zou ik die osb-platen weglaten. Ik zie er het nut niet van in. Dit maakt het enkel onnodig duurder.

De isolatie tussen de stijlen lijkt mij goed, maar hoef je enkel maar te doen als geluidsisolatie, thermisch heeft dit ook geen zin.

Die Acoustic Pan Terre panelen zullen de wanden verdikken, terwijl er voor geluidsisolatie plaats genoeg is tussen de stijlen.

afbeelding van bunnybugs
17/04/2016 - 21:57

Gewoon een bedenking ....

OSB , is dat niet hetzelfde als wat vroeger "houtvezelplaten" heette ?   Houtvezelplaten van weleer ( 30 jaar geleden ) bevatten het kankerverwekkende formaldehyde in het bindmiddel.  Als de formaldehyde ooit "opgedampt" geraakte viel de plaat als 't ware uit elkaar. Geen idee of dit bij OSB ook zo is , en dus is het maar een bedenking ...

afbeelding van charel
17/04/2016 - 22:58

Osb is wel niet hetzelfde als die houtvezelplaten van weleer maar ze kunnen ook wel formaldehyde bevatten. Je kan echter wel voor een formaldehydevrije (of arme) uitvoering kiezen. Allicht zit ook daar nog veel (andere?) lijm in, maar of die dan veel betrouwbaarder is durf ik te betwijfelen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.