Houtskeletbouw of LEW woning, open haard (hout) met liftdeur, mogelijk of niet? | Ecobouwers.be

U bent hier

Houtskeletbouw of LEW woning, open haard (hout) met liftdeur, mogelijk of niet?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Dimcor
01/09/2013 - 14:44

Net bij 2 haardverdelers geweest. LEW met vloerverwarming & ventialtie D+ We zouden graag hout verbranden voor gezelligheid Maar er zijn 2 belangrijke tegenargumenten: * woning komt uit balans volgens de ene verdeler omdat , als je hout bij steekt dan open je de liftdeur en door de onderdruk in de woning komt er rook binnen in de leefruimte.. dat is volgens de andere verdeler geen probleem omdat er haarden zijn die bij openen zelf ook een onderdruk genereren waardoor dit fenomeen zich niet stelt (vlg hem wel belangrijk om lucht aan te trekken onder de haard via de kruipruimte bv & liftdeur systeem te gebruiken...) * belangrijk tegenargument volgens de verdeler die hout haard wel ziet zitten... voor een volledige verbranding is er toch 570° in de haard en die warmte zou ondraaglijk kunnen zijn... hij zou het zelf niet doen maar zelf kiezen voor gashaard: kom je meteen op een vermogen van 5kW (lager kan niet wegens onvolledige verbranding tot gevolg en veel roetaanslag ed) uit terwijl het bij gas beter regelbaar is naar bv 2KW conclusie van beide verdelers, gebaseerd op verschillende argumentatie -> gashaard is de beste keuze Iemand zelfde ervaring ?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.