houtpelletCV in houtskelet? | Ecobouwers.be

U bent hier

houtpelletCV in houtskelet?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wim vo-2
26/02/2007 - 15:36

Beste,

Nu half onze planning rond is komt iveka ineens af dat ze niet weten of we op het aardgasnet kunnen. Aangezien we gepland hadden om hiermee te verwarmingen is dit wel een leuke streep door de rekening :(. En aangezien ik een afkeer heb van mazout (teveel prijs in oog houden enz) was ik aant kijken naar andere mogelijkheden. Heb hier zowat het forum eens afgesurft en die houtpellets lijken mij wel iets. Toch nog enkele vragen:

1) Is dit interessant in een houtskelet woning? We hebben 16cm isolatie steken en moeten (hopelijk) niet zoveel verwarmen. Ik dacht dat een houtpellet CV minstens 600° moet handhaven? Is dit dan interessant als je amper moet verwarmen? Anders draait die ketel daar voor niets zo warm...
2) Welke toestellen raden jullie aan en kan je die BV zonder problemen op een vloerverwarming aansluiten? Ik veronderstel dat ze zoncer problemen wel warm water en dergelijke kunnen verwarmen?
3) Eventueel prijzen? Ik lees toch dat zo'n verwarming redelijk duur is haal je dit er uit?
4) andere suggesties moesten we geen aardgas kunnen hebben? Ik dacht voor de vloerverwarming zo'n net in de tuin en een warmtewisselaar? (Schiet me niet dood maar ik denk dat Masser een gekende leverancier van zo'n dingen is?)Maar wat dan met warm water?

Voor stockage van de pellets is normaal geen probleem we hebben een 130m² kelder van 2.40m hoog :). Dit is dus voor het geval dat we geen aardgas kunnen hebben of zouden jullie zowieso voor iets anders gaan?

Mvg

Wim VO

1 Reactie

Reacties

afbeelding van karl herrebout
26/02/2007 - 20:14

Je kan die pelletCV zeker aansluiten op een VV, ik hoor prijzen van 6000-7000 euro voor een pelletCV. Vrij duur dus.

Die 'warmtewisselaar in de tuin', is dat een warmtepomp? Wel, voor de prijs van een warmtepomp + graafwerken heb je makkelijk 2 pelletCV's. Die schrijf je dus niet af.

Die VV is wel niet erg ecologisch. Denk eventueel aan muurverwarming, die is minder inert.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.