houten vloer | Ecobouwers.be

U bent hier

houten vloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

15/06/2012 - 14:25

Wij zijn op zoek naar een ecovriendelijke en betaalbare houten vloer. Iemand tips?

3 Reacties

Reacties

15/06/2012 - 21:24

Voor de laagste prijs dan denk ik aan OSB III en daarbovenop olie als afwerklaag.

Vraag is ook op welke ondergrond je die houten vloer gaat/wil plaatsen (op een bestaande vloer, op chape, op kepers?).

17/06/2012 - 20:48

Ik heb op de slaapkamers Grenen "planché" van 22mm gelegd. Planken van 2m met tand-groef. Genageld op de oude, slechte zoldervloer.
Was niet duur, 13€/m² en FSC. Afgewerkt met olie.
In de living hebben we parket van qualitas. 8mm eik op berkenmultiplex. Variabele lengtes, tand en groef, eenvoudig om te leggen en echt een prachtige vloer. (Op Balkjes van 10cm met isovlas en intello damprem) Ook afgewerkt met olie. Was iets van een 30€/m²... Die mensen werken met afval-eik die ze dan op multiplex lijmen (locale productie).

18/06/2012 - 15:02

We leggen eerst OSB en misschien dat we uit spaarzaamheid dat ook wel even laten liggen. Heeft iemand kurk in de keuken? Is dat gebruiksvriendelijk?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.