houten of stenen terras ? | Ecobouwers.be

U bent hier

houten of stenen terras ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van koen-44
21/03/2014 - 09:02

Houten of stenen terras ?
Hout alleszins makkelijker om te halen dan zand, cement, tegels doorheen mijn rijwoning te voeren.

Contra voor hout is alleszins de prijs, maar ik vind het erg mooi, als het nieuw is en onderhouden zoals het moet, anders kan het een gevaarlijk slipterrasje worden.

Iemand met meningen, tips, onlangs zelf geplaatst, welk hout is het beste ? hoe de kanten afwerken, met een blauwe steen boordsteen of ook hout ?
Gaat om piepklein terrasje : 4*1.8 m

3 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-8
23/03/2014 - 14:06

Koen,

Kies wat jezelf het mooiste vindt. De oppervlakte is klein, ik versta dat jezelf aan de slag wil. Dus voor de kleine opp blijft de kost dan altijd relatief klein.
Met steen eventueel wel oppassen dat de afwatering correct is.

Walter

afbeelding van Sander27
11/04/2014 - 11:26

Gezien het maar een heel klein terras is, zou ik niet in eerste instantie kijken naar de kostprijs, maar kiezen volgens de stijl van het huis en de tuin. De bedoeling is toch er van te kunnen genieten achteraf, het moet dus helemaal jullie eigen smaak zijn, niet wat het handigst was om aan te leggen of te leveren.

Hout is mooi, maar zoals je zelf al aanhaald heeft het wel wat onderhoud nodig. Je hebt ook voldoende keuze in budget, maar pas op, goedkoop hout geeft vrij rap wel eens een splinter hier of daar wat heel onaangenaam is met bote voeten, dus beter duurder hout. In de duurdere soorten ga je ook minder rap hebben dat het een glijboel wordt na een natte winter, maar het is geen blijvende garantie, je moet het toch wel mosvrij maken. Ook moet je een geotextiel onder het terras aanbrengen om te vermijden dat er onkruid tussen groeit.

Maar een stenen terras kan ook mos aantrekken, dus dat blijft toch hetzelfde. Het voordeel van een stenen terras is dat het gemakkelijk is in het dagelijkse onderhoud : aanvegen, schuren, ... Met hout kun je voorhebben dat er kieren inzitten, waar natuurlijk gemakkelijk vuil in gaat zitten.

afbeelding van robin demey
11/04/2014 - 12:15

Bij stenen terras kan het ook glibberig worden hoor met bv. keramische tegels.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.