hoge Rv/vochtdoorslag? | Ecobouwers.be

U bent hier

hoge Rv/vochtdoorslag?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van henri-6
18/10/2007 - 11:14

Op dit moment is de Rv in huis 62%. De afgelopen week is deze continue 80% geweest wat volgens mij veeeeel te hoog is. Na het stoken van de houtkachel zie ik de RV sterk dalen maar in de loop van de dag stijgt deze weer. Ondanks dat de temperatuur minimaal 18 graden is. Verluchten/ventileren doen we veel.

Op een plaats in de living, achter een eiken kast is de vloer nabij de muur vochtig. De eiken kast staat op houten pootjes. Ook het onderste gedeelte van de muur (buitenmuur)voelt vochtig. Als we gestookt hebben is de vloer nagenoeg droog maar in de ochtend voelt deze weer vochtig aan.

Het is een houtenvloer met dun isolatieplaat (o,5 mm) op volle beton. Tussen het beton en isolatieplaat ligt dampopen folie.

Deze vochtigheid is de laatste weken ontstaan. Ik kan niets foutiefs bespeuren onder de vloer, de folie sluit goed aan.

Zou dit water vanuit de spouw kunnen zijn (vochtdoorslag)?
Of zijn er mensen met een soortgelijk probleem?
Wie heeft er tips?

Alvast bedankt,

Henri

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.