Hoge isolatiewaarde in één muur zinvol? | Ecobouwers.be

U bent hier

Hoge isolatiewaarde in één muur zinvol?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Sleeve
17/07/2011 - 18:48

Ik ga binnenkort mijn massieve buitenmuren van mijn woning uit 1900 na-isoleren. Dit wil ik doen door met Ytong een nieuwe binnenmuur op te bouwen en zodoende een spouw te creeeren. Uiteraard wil ik deze spouw isoleren. Nu kan ik via via aan isolatiemateriaal komen met een R-waarde van 4 voor een prijs die slechts 250 euro hoger ligt dan de isolatie die ik eigenlijk op het oog had. Deze heeft een R-waarde van 2,5. De isolatie wordt alleen aan de voorzijde van de woning gebruikt omdat ik aan de achterzijde een deel aan de buitenkant kan isoleren en in het andere deel al isolatie zit omdat dit om een later geplaatste aanbouw gaat. Hier is de R-waarde 2,5.
Verder komt er een nieuwe vloer in met een R-waarde van 3,5.

Is het nu zinvol om het isolatiemateriaal met de R-waarde van 4 te kopen? Of heeft dit sowieso weinig zin omdat ik maar een R-waarde van 3,5 in de vloer heb, en dus 2,5 in de aanbouw?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Hofman Aannemingen nv
17/07/2011 - 21:38

Later bijisoleren is bijna niet meer mogelijk en indien ja weerom een dure aangelegenheid.

Wat je doet doe je zo goed mogelijk.Dus isoleer zo veel mogelijk.Maar vooral, Laat je bijstaan door mensen die weten wat isoleren is.

Grtn Jos

afbeelding van Sleeve
17/07/2011 - 21:49

Dus de regel, hoe meer isolatie hoe beter klopt? Ookal is de isolatiewaarde niet overal hetzelfde?

afbeelding van Hofman Aannemingen nv
17/07/2011 - 22:04

 Je hebt in elke woning toch ook ramen met een vier à vijf maal slechtere isolatiewaarde dan de muren.

Grtn Jos

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.