hoeveel vierkante meter voor een kip? | Ecobouwers.be

U bent hier

hoeveel vierkante meter voor een kip?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jos-9
26/01/2006 - 12:01

Iemand enig idee hoeveel m² een kip nodig heeft om geen last van claustrofobie te krijgen? Ik zou graag één of twee kippen in onze stadstuin houden om onze etensresten op te eten, maar ik weet niet hoeveel plaats die dan nodig hebben. Wordt één kip alleen trouwens eenzaam, of houdt die zich wel bezig?
bedankt voor reacties,
Jos

3 Reacties

Reacties

afbeelding van joris-4
26/01/2006 - 12:16

binnen moet je ongeveer rekenen op 1m² voor tien kippen. voor de uitloop moet je rekenen op 3 à 4m² grasoppervlakte per kip.

afbeelding van Tom Peeters - Symbiose
26/01/2006 - 12:44
Tom

wij hebben thuis 2 kippen op een oppervlakte van ongeveer 3x4 meter en 10 kalkoenen op 2x4. En ik heb ze nog nooit horen klagen.

voor het opeten van die etensrestjes: wij proberen dat thuis ook, maar ik heb de indruk dat kippen op dat vlak enorm kieskeurig zijn, en als ze al een iets willen eten van restjes, dan krijgen ze er de kans niet toe omdat de kauwen en merels (waar kippen blijkbaar schrik van hebben) er mee gaan lopen.

afbeelding van Roel P.
26/01/2006 - 13:13

Op je gemeente kan je normaal een infofolder bekomen waarin staat wat een kip al dan niet eet, hoeveel oppervlakte je moet voorzien enz.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.