Hoe warm water bereiden ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Hoe warm water bereiden ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van rudi-16
21/11/2006 - 22:58

Mijn verwarmingssituatie ziet er als volgt uit :
Er is een verwarming op stookolie, ketel Saint Roch Couvin Ecomelior vermogen 27000 Kcal/h uit 1995 met daarop een brander Elko-Klockner Vectron 14-42 KW uit 1996. Ik verwarm hiermee het sanitair water (via een aparte "mixed-boiler" van 150 l van Jaga, 1986), de badkamer en de inkomhal. De leefruimtes beneden verwarm ik met twee houtkachels. Mijn stookolieverbruik vorige winter bedroeg 1100 à 1200 liter.

Ik zoek eigenlijk een meer ecologische en liefst ook meer economische oplossing voor de bereiding van het warme water.
De vervanging van de stookolieketel met bijhorende boiler lijkt me duur in verhouding tot de relatief kleine verbruikswinst die daar tegenover zal staan.

Uiteraard wordt ook een zonneboiler overwogen, maar daar stelt zich het probleem van de naverwarming. Via de bestaande installatie lijkt me niet ideaal, bovendien is de afstand van ketel tot badkamer ver. Een pelletkachel die enkel warmte afgeeft aan water bestaat niet ? Naverwarming met gas is ook niet zonder nadelen : er is geen aardgas, dus zou het met propaan moeten.

Hopelijk zijn er andere en betere oplossingen. Wie helpt me op weg ?

Bedankt

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.