hoe speksteenkachel vegen + schoorsteenvegen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Hoe veeg ik best een speksteenkachel? Volstaat het om enkel via de kuisgaten te stofzuigen. Bestaat er een produkt om het inwendige van de kachel te reinigen? Schoorsteenvegen kan enkel van boven naar beneden. Het roet valt dan achterin de kachel, via de kuisgaten kan opgekuist worden. Bestaat er nog een andere manier om de schoorsteen te reinigen ipv. te vegen? Bijvoorbeeld, een speciale reinigingsblok branden in de kachel, is dit een optie?

Dank u, voor de adviezen

 

Reacties

Die reinigingsblokken zijn pure onzin, dat ze dat nog mogen verkopen. Roet, teer e.d. kunnen enkel mechanisch worden verwijderd.

geef toe als je nu een bidonnetje bioethanol in uw schoorsteen zo'n giga steekvlam naar boven doet blazen, op risico van oververhitting,  een schouwbrand die uw verdiepkepers in de fik steekt, en uw gordingen van uw dak in de fik steekt, maar anders geeft dat toch gegarandeerd een prachtige purge van uw schoorsteen