hoe serrewarmte in woning sturen? | Ecobouwers.be

U bent hier

hoe serrewarmte in woning sturen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mon jansegers
10/05/2006 - 18:58

Allen,
Reeds jaren bezitten wij een volledig oost-zuid-west gerichte onverwarmde serre( passieve zonneenergie).
De zonnevang van deze serre is tijdens zonnige koude herfst-winter-, en voorjaarsdagen niet te onderschatten. Temperaturen tussen de 25° en 35° graden ( soms meer)worden bereikt.
-Bij bezetting van de woning kan je gewoon de deur openzetten tussen serre en woning. Dit is gemakkelijk uit te voeren en te controleren.
- Maar wat kan je doen wanneer de woning tijdens de dag onbezet(niemand thuis) blijft? Het is toch wel jammer dat je deze warmte niet volledig kan benutten? Zijn er technische middelen beschikbaar die de warmtetoevoer zinvol maken? Welke is dan de invloed van deze tech. midddelen op de werking van de balansventilatie? Wat is de invloed van de balansventilatie in deze context? In onze woning zuigt de HRC de lucht via de serre aan wanneer de buitenlucht kouder wordt dan 10°C.
(luchtdichting- traagheid- uitwisseling temp. met warmtewisselaar)
Zijn er mensen die hiermee ervaring hebben? Is er daarover literatuur te raadplegen?
Mon

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.