Hoe de zonnepaneelhaken bevestigen op spantendakconstructie? | Ecobouwers.be

U bent hier

Hoe de zonnepaneelhaken bevestigen op spantendakconstructie?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van David97
31/12/2012 - 12:52

Als ik de handleiding voor het plaatsen van de zonneboiler raadpleeg of ik er van andere fabrikanten raadpleeg beschrijven ze altijd hoe ze de zonneboilerhaak monteren op een dakconstructie met kepers!

Hoe hebben ze dit bij jullie gedaan?

Vroeger werden daken gemaakt met gordingen en kepers, maar nu is dit allemaal met spanten.

Mijn spanten zijn 17cm hoog en hebben maar een dikte van 2,8cm.

Een normale spant is 3,4cm. Tja de spanten zijn dunner dan op het leveringsrapport, het dak is reeds 2 jaar geleden gemaakt, maar heb dit nu pas ontdekt.
http://imageshack.us/a/img694/8416/linksmijnspantrechtsnor.jpg

De spanten zijn te dun, en als je de schroeven er in monteert is er bijna geen hout meer over aan de linker en rechter kant van de schroef, dit kan volgens mijn niet stevig zijn …

Ik heb hieronder enkele foto’s gemaakt van enkele voorbeelden , die volgens jullie kunnen of niet kunnen….
1) Tegen de spant een brug monteren, met de spant mee, tegen het onderdak (dikte 6,5cm, hoogte 17cm en lengte 40cm). Is de lengte van 40cm lang genoeg?
http://imageshack.us/a/img17/8456/brugtegendespantmetghaa.jpg

2) Tussen twee spanten een brug monteren tegen het onderdak, je hebt een hoogte van 17cm waarop de haak gemonteerd kan worden (dikte 6,5cm, hoogte 17cm en lengte 40cm). Is dit haalbaar om de brug tussen de twee spanten juist te doen klemmen?
http://imageshack.us/a/img7/895/brugtussentweespantenme.jpg

3) Op de tengellaten een stuk spant monteren en hieronder de haak van de zonneboiler monteren. Je verliest een stuk stevigheid van de haak, zie foto. Je moet nog aan de schroef kunnen om de zwarte haak in te regelen. En dat stuk spant is altijd blootgesteld, ligt wel onder de pannen.
http://imageshack.us/a/img41/3513/haakonderdespantverlies.jpg

4) Op de tengellaten een stuk spant monteren en hierop de haak van de zonneboiler monteren. Dit gaat niet met een spant met een dikte van 3,4cm. Want dan steekt het L ijzer boven de pannen uit.
http://imageshack.us/a/img818/6779/haakopdestantgaatnietli.jpg

Hebben jullie nog andere voorstellen. Of hoe hebben ze het met u gedaan?

Graag had ik jullie mening.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.