herverdeling ventilatie | Ecobouwers.be

U bent hier

herverdeling ventilatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van chris s
06/10/2011 - 12:38

In ons toekomstig (hopelijk ph) voorzien wij een balansventilatie.

Nu ons huis strekt zich uit over 4 verdiepen (kelder,gelijk,1ste en zolder) dit alles binnen het beschermd volume.

Mijn vraag was nu of er dingen zijn waar ik best mee rekening houd tijdens het opmaken van legplan van de ventilatiekanalen of andere dingen.

Alleen de kelder en het dak zijn nog maar geïsoleerd en er is in de kelder duidelijk voelbaar dat de koude valt en op de zolder de warmt stijgt.

De vraag is dus: Waar hou ik rekening mee indien ik dit fenomeen zowel in zomer als winter optimaal in mijn voordeel wil gebruiken?

Plaats ik dan best de verwarming in de kelder? Tussenvloeren worden niet geïsoleerd.

En wat met de spoeling van de verschillende kamers dit is toch van cruciaal belang indien je een gezonde binnenlucht wil. Houden de meeste plaatsers of tekenaars hier wel voldoende rekening mee en waar kan ik terecht voor een optimaal legplan (advies)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.