Herstelling oud plafond | Ecobouwers.be

U bent hier

Herstelling oud plafond

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

14/05/2009 - 14:23

Ik ben een als monument beschermde woning aan het opknappen. In de keuken is (boven een vals plafond) het oorspronkelijke plafond nog aanwezig, maar door een (vroeger) waterlek is dit deels ingestort, waardoor ook het onderliggende vals plafond doorzakt.

Ik zou graag het oorspronkelijke plafond herstellen (en erboven isoleren). Het oorspronkelijke plafond bestaat uit een "wapening" van heel fijne latjes, waarop een mengsel met stro, leem (?), kalk (?) is gepleisterd. Door het lek zijn de latjes plaatselijk (ongeveer 2 m2) weggerot. Heeft er iemand ervaring of een dergelijke herstelling mogelijk is (liefst door mezelf) en hoe dat dan ik zijn werk kan gaan?

Alternatief is waarschijnlijk een "glasvliesnet" te bevestigen en dit dan opnieuw te bepleisteren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.