helpen plexiglas schuifpanelen voor isolatie? | Ecobouwers.be

U bent hier

helpen plexiglas schuifpanelen voor isolatie?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sandy-2
02/01/2007 - 14:41

Wij hebben een living met een open keuken met aan de keuken nog eens een veranda. Dit is dus een grote ruimte om te verwarmen. Daarom wilden wij tussen de keuken en de veranda een glazen deur steken (om nog zonlicht binnen te laten). Door de serieuze kost van zo'n glazen deur, dachten wij aan plexiglas als alternatief. Er bestaan plexiglas schuifpanelen in verschillende rails zodat je dan de panelen langs elkaar kunt schuiven. Nu zei de plaatser van die panelen echter dat dit niks zal doen voor isolatie. Heeft iemand hier ervaring mee? Zou dit inderdaad niet helpen voor isolatie of slechts heel minimaal (omdat je toch met enkele kieren zit tussen de verschillende panelen)
Een gewoon gordijn helpt waarschijnlijk ook, maar dit houdt dan alle licht tegen.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van aeneas
03/01/2007 - 07:12

Qua comfort maakt dit een beetje verschil omdat het koude tocht vermindert, maar verwacht niet dat de temperatuur in de andere kamers opeens merkelijk zal stijgen.

Wij zaten in ongeveer dezelfde situatie, in de eetkamer zit een open deurgat naar de keuken (niet verwarmd, was vroeger een veranda maar nu omgebouwd). Er is geen plaats om een echte deur te steken of een schuifdeur uit 1 stuk.

We hadden ook eerst aan een plexi schuifdeur gedacht in verschillende delen maar vonden niet direkt een goed systeem (dat redelijk goedkoop is)..

Ik heb uiteindelijk met 2 kastdeurtjes met lamellen uit een dhz-zaak zelf een plooideur gemaakt. Zit vol met kieren maar toch merk je dat er veel minder koude tocht is. Dus het heeft wel iets van effect.

Hou er wel rekening mee dat plexi snel krast..
En aangezien je het blijkbaar op maat laat maken en plaatsen vermoed ik dat het niet zo goedkoop zal zijn. Misschien beter zien of je dat geld niet in meer isolatie van bv de veranda kan steken (betere glas/plexi panelen) ? (tenzij het al een heel goede/recente veranda is)

afbeelding van luc v-3
03/01/2007 - 08:54
Luc

Het is zeker een goed idee om een afscheiding te plaatsen tss je keuken en je veranda. Op die manier ga je het te verwarmen volume van je woning verkleinen, en verklein je ook het oppervlak langs waar de warmte kan ontsnappen.
Maar plexiglas of een gordijn stellen qua isolatie eigenlijk niks voor.
Als je voor de zomer een zo groot mogelijke opening naar je veranda wil behouden, kan je best een (ev. driedelige ) schuifdeur plaatsen, maar dan wel met HR glas met een k waarde 1.3 of lager.
Dat is een grotere investering, maar vergeet niet dat je hiervan tot 40 % kan recupereren via je belastingaangifte. Je zal in de winter ook een flinke besparing doen op je verwarming, en in de zomer kan je makkelijker de warmte buitenhouden.
Uiteindelijk zal je goedkoper uitkomen, met meer comfort.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.