Help! Pompsnelheid tweepijpssysteem | Ecobouwers.be

U bent hier

Help! Pompsnelheid tweepijpssysteem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Evolv
09/03/2016 - 21:20

Beste,

Ik heb mijn oude ketel vervangen door een ketel die werkt met WAR. Nu heb ik al ondervonden dat in mijn situatie ik het niet warm krijg overal. Ik zal kort mijn situatie schetsen.

Het huis op zich met daarachter een stukje bij aangebouwd. In het aangebouwd gedeelte staat mijn ketel aangesloten op het tweepijpssysteem. Boven heb ik gerenoveerd. Er vertrekken dus 2 buizen TOEVOER en RETOUR vanuit het aangebouwd gedeelte helemaal naar het voorste stuk van het huis op het verdiep, daar komen die toe op collectors. Op deze collectors heb ik nieuwe leidingen aangesloten die naar de radiators van de benedenverdieping gaan en naar die van de bovenverdieping. Maar de radiatoren in het aangebouwd gedeelte worden dus al onmiddelijk verwarmd doordat deze niet op de collectors zijn aangesloten maar direct worden afgetakt van de TOEVOER en RETOUR die tot aan de collectors gaan. Nu zit ik met het volgende probleem dat ik mijn pomp op stand 2 heb staan en de ruimtes van het aangebouwd gedeelte zijn goed warm maar die van het voorste gedeelte van het huis worden niet zo warm doordat ik ook al zit met die WAR die de ketel niet zo heel warm maakt. Kan ik mijn pomp op stand 3 zetten of heeft dit geen zin. Heb horen zeggen dat je ze best in de matige dagen op stand 1 maar zelfs zet en in de winter op stand 2. Stand 3 zou slecht zijn ivm het te snel te laten rondpompen van het water. 

 

Mvg 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.