HELP! isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

HELP! isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tom-76
05/03/2007 - 20:32

Plannen zijn bijna af maar ik heb vragen waar ik jullie menig over wil weten. Ik weet dat er gezegd wordt 10-15-20 cm isolatie. Nu staan er op het plan:

5cm pur + 4cm isomo vvw-platen
2*7.5 cm rotswol geschrankt voor de muren
18 cm dak isofloc?

Ik heb al heel hard moeten zagen aan mijn architect om toch maar goed te isoleren maar ik denk dat enkel mijn muren goed geisoleerd zijn.

vloer? 9 cm PUR + vvw met klemmetjes? Is dat te doen voor doe-het zelf?

Dak: spanten van 18cm. Hier platen op en onder plaatsen en laten opvullen met isofloc? Is dat goed? Is dat genoeg? Hoe kan je dan best de overgang muren-dak laten aansluiten. Ik heb op batibouw gezien dat je voor kleine opp. ook zelf PUR kan spuiten. Is hier geen betere oplossing voor?

Ik heb hier al zoveel draden gelezen en 'k weet het nog niet goed.

Bedankt

Tom

2 Reacties

Reacties

afbeelding van jan-117
05/03/2007 - 20:41
Jan

Tom,

Uw muurisolatie is ok hoor, dat is net zoals bij ons 2 x 7.5cm
Vloerisolatie is ook niet slecht. Wij hebben 3x5cm EPS (drukvaste isomo) maar jij zit zeker niet slecht, zeker als je 9cm PUR neemt hoor !!! (zelf 5cm PUR en dan 4cm drukvaste isomo is meer als behoorlijk)
Alleen ga je niet met klemmetjes kunnen werken op de PUR, je legt dan beter netten waarop je de buizen vastmaakt!
De PUR gaat lossen vrees ik...

Dak ... als je die 18cm nog kan combineren met een deftig onderdak (vb Celit 4D - houtvezelplaatachtig) zit je ook niet slecht hoor. Je zou kunnen opteren bij de dakwerker op balken te gebruiken waar je enkele cm's meer hebt (wij hebben 21cm plaats dacht ik)
Isofloc is een prima keuze (indien gedaan door professionals hé!!!)

Zoals ik kan zien zal uw woning al behoorlijke isolatie hebben ... pakken meer als dat je helaas heden ten dage nog altijd maar al te veel op bouw-werven ziet...

Goe bezig zenne!

Jan

afbeelding van tom-76
05/03/2007 - 21:00
Tom

Ik probeer mijn best te doen. Maar dan zijn er nog de koudebruggen!

Binnenmuren worden ytong geplaatst= vond architect direct OK maar we zitten ook met 2 grote ramen op het zuiden waar ik rolluiken wil om de zon buiten te houden in de zomer. Het zijn ramen waarbij de buitenmuur een hele steen inspringt (hoevestijl) maar de archi stelt voor om daar een balk achter te gieten. dus gigantische koudebrug tussen buiten en binnenmuur van 10-15 cm met maar 2 cm isolatie. Heb ik teveel schrik of is zoiets echt slecht. Een simpel L-ijzer wil de archi niet: Past niet bij de hoevestijl. Hebben jullie soms oplossingen?

btw Mijn architect zoekt wel mee naar oplossingen hoor maar wil niet teveel toegevingen doen aan het estische en zal naar mijn mening met een te ingewikkelde en te dure oplossing komen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.