Harde platen of niet? | Ecobouwers.be

U bent hier

Harde platen of niet?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nicolasb
20/06/2005 - 17:25

Gegroet iedereen,

ik weet dat er reeds een aantal vraagstaarten bestaan die handelen over het al dan niet gebruiken van harde platen voor de isolatie van de spouw.

Bij de nadelen vermeld men steeds dat ze nooit mooi aansluiten tegen het binnenblad. Uit de praktijk weet ik dat deze platen inderdaad vaak niet perfect geplaatst zijn (en perfect is nu eenmaal de norm bij plaatsing).

Echter, zoals ook al eerder gevraagd op dit forum:

http://www.ecotherm.nl/nl/index.html

Zonder reclame te willen maken, had ik graag geweten of de SPOUWPIR PLUS van bovenstaande firma een goed antwoord kan zijn.

"...Een PIR hardschuim isolatieplaat, aan de voorzijde voorzien van een alu meerlagen complex en aan de achterzijde 20 mm glaswol.
Bestemd voor het thermisch isoleren van grillige spouwmuren..."

Kan deze 2cm glaswol ervoor zorgen dat -mits vakkundige plaatsing- je muur goed geïsoleerd is? Of zweert iedereen nog steeds bij de goeie 'ouwe' rotswol? En wat zijn de nadelen aan het niet-dampopen zijn van harde platen?

ps. ik heb nog niemand horen zeggen dat er nadelen zijn aan rotswol... zijn er dan echt geen? In dat geval zal mijn keuze vlug gemaakt zijn.

Hopend de twijfel voorgoed weg te nemen bij alle toekomstige bouwers groet ik u,
Nicolas

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.