Gyproc bovenop dampremfolie | Ecobouwers.be

U bent hier

Gyproc bovenop dampremfolie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van annklus
23/07/2011 - 20:25

Hallo,
We hebben onze vakantiewoning in houtskeletwoning geisoleerd met 30cm rotswol thv het dak en met 14cm thv de wanden. Daarboven hebben we een dampscherm intello plus geplaatst met nietjes, en afgekit met lijm en tape.
Vraag is : kunnen we bovenop de bedekte kepers de gyproc(12.5cm) plaatsen met gyproc vijzen (35mm) of moeten we weerom dwarslatjes plaatsen .
De elektriciteitskabels zitten onder het dampscherm en de openingen zijn luchtdicht afgetaped. We hebben dus geen nood aan een valse tussenriumte.
Het dampscherm is eigenlijk een damprem ttz het ademt.
We willen vermijden dat de vijzen bijkomende gaatjes boren in het dampscherm en zo de werking ervan te niet doen. Anderzijds willen we ook geen nodeloos werk en zo weinig mogelijk ruimteverlies.
Dank u voor het advies

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
24/07/2011 - 10:30

debann

als je er voor zorgt dat je schroeven door de damprem in de achterliggende balken terechtkomen is er geen probleem, als je naast de balken schroeft, heb je gaten.  't is dus een kwestie van er voor te zorgen dat dat laatste niet gebeurt.

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.