gutex te combineren met effisarkingplaten | Ecobouwers.be

U bent hier

gutex te combineren met effisarkingplaten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van frank dd
17/04/2016 - 11:43

Zoek een oplossing voor isolatie nieuw dak (met bepertkte opbouwhoogte) dat zorgt voor een goede isolatie maar ook met rekening te houden met warmtedoorslag en geluid.   Omwille van dakopbouw wil ik liever géén isolatie tussen de gordingen zodat ik de vrije hoogte op de zolder niet verlies.     Naar boven isoleren betekent ook opmetsen schouw en te groot hoogteverschil met buur (zitten in een tweewoonst en hij vervangt zijn dak niet).

Eerste idee was gutex of celit platen al onderdak en daaronder cellulosevlokken maar zowel de prijs als het feit dat iik naar binnen toe te veel plaats verloor.

Tweede  idee was pur of pir platen vanwille hoge isolatiewaarden maar slecht scorend op gebied van geluidsoverdracht en warmtedoorslag.     

Nu heb ik op het forrum nog iets teruggevonden van 2010 waar er een combinatie werd gemaakt van 

quote 

En ben tot het besluit gekomen mijn onderste laag of 2 lagen isolatieplaten in resol te nemen (kunstsschuim met nog een score op de NIBE-index) en dit te combineren met een toplaag in houtvezelplaat...... als ei van Colombus!!   afkomstig van carol vandecastele.

Is dit een oplossing voor mijn probleem ?   gebruik maken van een gutexplaat en (daaronder of daarboven ?) een pirplaat ?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

mvg

Frank 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.