Groengevel | Ecobouwers.be

U bent hier

Groengevel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Lisa
06/06/2011 - 00:30

Hallo

We zijn van plan om de aanbouw van onze badkamer af te breken en opnieuw te bouwen. Als gevelbekleding zouden we graag een groene gevel hebben (ook in de winter). Hierbij kiezem we liever niet voor klimplante, maar voor planten die uit de gevel (lijken te) groeien. De gevel is ongeveer 5 meter lang en 4 meter hoog. Heeft iemand een idee van de mogelijke systemen en de kostprijs ervan?

Daarnaast zouden ze graag een gelijkaardig element in onze badkamer installeren. Bestaan hier ook systemen voor en wat is de kostprijs ervan?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Kris Vandermeulen
06/06/2011 - 13:17

ik vond een redelijk goede uitleg na googlen op "sedum plantengevel" .... zie http://ecoengineering.groenweb.nl/content/groene-gevels-beheer

de plantengevel is dus eigenlijk opgebouwd uit plantenbakken gevuld met sedumplantjes

is best een kostelijke zaak voor onderhoud want soms moeten die plantjes eens vervangen worden etc...

 

zo'n bak in je badkamer zetten kan volgens mij wel, hoe je dat doet zal afhangen van formaten enzo...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.