groene mdf | Ecobouwers.be

U bent hier

groene mdf

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tombossie
23/03/2012 - 22:02

Wij hebben onlangs een raam laten plaatsen in onze badkamer. De omkasting van het rolluik en de afwerking aan de zijkanten is in groene mdf gedaan. Nu heb ik horen vertellen dat groene mdf gebruiken in een badkamerruimte niet verstandig is omwille van het feit dat die platen niet vochtbestendig zouden zijn. Bovendien zou je ze met een primer en vochtwerende middelen moeten behandelen. Ik ben een leek in deze zaken en weet nu even niet hoe ik dit het beste oplos. Kan iemand mij hierbij helpen?

Met dank

4 Reacties

Reacties

afbeelding van spinner
25/03/2012 - 12:05

de mdf aan beide zeide met degelijke verf behandelen, de kopkanten of afgezaagde kanten van de mdf die zuigen het meest, dus moet je gewoon even witte houdlijm verdunnen met water en daarmee insmeren, vernis mag ook. voor je begint te schilderen of spuiten. vergeet dan de zeide van waar het rolluik zit niet te isoleren (best isolatie met gesloten celstructuur zoals polyurethaanplaten of armaflex,..)

 

afbeelding van Hans Delannoye
25/03/2012 - 16:22

spinner

ik heb dit drie keer gelezen, maar kan er kop nog staart aan krijgen. zo zeg je : de zijde waar het rolluik zit niet isoleren (waarom is me niet duidelijk) maar je zet dan tussen haakjes best isoleren met... ????

dat vraagt om wat toelichting.

afbeelding van gommer
25/03/2012 - 17:28

Hans, er staat: vergeet niet te isoleren (de kant waar het rolluik zit). Je moet de hoofdletters, punten en komma's hier en daar wel verzinnen om het te begrijpen :)

afbeelding van spinner
25/03/2012 - 20:11

Sorry, maar ben blij dat het iemand verstaat :-)

Onzen Hans blijft toch lezen en lezen tot hij ergens fouten ziet.

En laat dan de isolatie ook nog naadloos aansluiten op de bestaande isolatie in de spouw, om koude bruggen te vermijden.

Zo beter Hanske :-) ?

 O ja, en isolatie met gesloten celstructuur gebruiken wij, voor als we aan de binnenzijde van een luchtkanaal isoleren omdat het niet anders kan, of er vocht in de buurt kan komen zoals, als een rolluik nat is van de regen en die haal je omhoog zit het vocht in je rolluikkast.

Als dat vocht in aanraking komt met glaswol of rockwol denk ik dat het mindergoed is.

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.