Gratis zonnepanelen in ruil voor gsc's | Ecobouwers.be

U bent hier

Gratis zonnepanelen in ruil voor gsc's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sunnybeam
30/03/2008 - 22:54

Waar halen ze het uit:

http://www.livios.be/nl/_build/_guid/_cons/_prvl/7400.asp

Nu ik heb het eens berekend,ze spreken van 15 a 16 jaar gsc's om af te betalen.Neem nu een installatie van 3000 watt piek.Kost ongeveer 17.000 euro.Die installatie geeft je ongveer 2.5 gsc's per jaar = 1125 euro per jaar maal 15 jaar = 16.750 is het 16 jaar dan kom je op 18.000 euro.

Wel spaar je nog op je elektriciteitsfactuur,en als je installatie is betaald nog 5 jaar gsc's.

christophe

13 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/03/2008 - 00:54
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Bwah, is dit ni ongeveer hetzelfde als wat Ecopower heeft gedaan met zijn PV-privé project? Ik zie ni meteen een verschil: daarbij zou Ecopower ook alle subsidies innen en gedurende 20 jaar de GSC's. In ruil voor een gratis installatie op je dak waarvan je gedurende 20 jaar de opgewekte stroom aan een vast tarief zou hebben (0.1€/kWh) en je na 20 jaar eigenaar zou worden.

Dus ja, waarom kritiek hebben?

Enige opmerking die ik kan hebben is dat je er mischien best eerst eens over nadenkt om (als ge't geld ni meteen hebt) zelf een lening aan te gaan als ge PV-panelen wilt hebben. Ik ga het zo doen.

afbeelding van Hans Delannoye
31/03/2008 - 06:49

christophe

je vergeet natuurlijk nog een en ander, als je het slim speelt kan je 2 keer belastingsaftrek krijgen, dat is op zich al bijna 7000 euro, dat maakt het plaatje al heel wat interessanter. en dan misschien hier en daar nog een subsidie?

hans

afbeelding van lambert-2
31/03/2008 - 10:02

Groot gelijk Hans, DigitalOverdose.
Ik zou dit zeker ook niet doen. Maar natuurlijk kan ik niet in iedereens portomenee kijken ... :-)

afbeelding van sunnybeam
31/03/2008 - 10:44

Dat weet ik Hans,heb zelf ook in 2 maal betaald.Ik ben er geen voorstander van maar die bedrijven doen maar he.Zal wel een markt voor zijn.

Ik denk als je er geen geld voor hebt dat je dan beter een lening aan gaat ipv met dergelijk systeem te werken.

christophe

ps ik zit al aan 1/2 GSC :) :)
http://users.telenet.be/fotogallery/pv

afbeelding van wonko
31/03/2008 - 11:01

Wij hebben meegedaan aan het PV-privé project van Ecopower. Onze eerste intentie was om Ecopower te laten financieren en zelf maar beperkte voordelen te hebben.
Toen we het eerste voorstel van Ecopower binnenkregen (op basis van gemiddelde prijzen, geen concrete offerte) bleek dat zelf investeren wel HEEEEL wat interessanter was. We hebben dan inderdaad een bijkomende hypothecaire lening genomen en zelf de kosten gedragen. Intussen staan die panelen al 8 maanden te produceren en zijn we er nog steeds erg tevreden over.

En als je zelf niet wilt of kunt investeren kan je dak ter beschikking stellen toch ook interessant zijn. Al was het maar om een steentje bij te dragen tot de goeie zaak!

afbeelding van peter-70
31/03/2008 - 11:09

Ook niet iedereen raakt aan een lening van om en bij de 15.000 euro.

Dus het is mijns inziens een valabel initiatief. Hoewel ik niet snap dat ze niet eerst naar bedrijven stappen, die meestal beschikken over een groot dakoppervlak ( meestal plat).

Op deze daken kan je normaliter je opbrengst maximaliseren, tov huizen waar je afhankelijk bent van de oriëntatie van het huis.

Cya
Peter
http://www.zonneblog.be

afbeelding van zonstraal
31/03/2008 - 11:10

ieder vogeltje zingt zoals die gebekt is
Wil maar zeggen als je nu die pvs op je dak wilt en geen riscco wil lopen ,is dat de oplossing toch.Niet iedereen gooit daar zulk geld tegen ,zou anders vol liggen.
En lenen ja ,das in mijn ogen weer iets anders.Ik moets er niet van weten al doe je meer profijt.Het zijn de mijne en ik slaapgerust.Wat moet ne mens nog meer hebben.
Groeten stef
ps;vergeet de cijfers niet jongens (mailke)

http://www.zonstraal.net/

afbeelding van sunnybeam
31/03/2008 - 11:34

Die bedrijven zijn ook het OCMW niet he.Ze zulllen er wel aardig aan verdienen,anders zouden ze zo geen zware investering doen op je dak.
Ik ben van het principe als je het niet kan betalen blijf er af.

christophe

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/03/2008 - 12:43
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik heb met de firma contact gehad: Het gaat over GRATIS stroom ... maar blijkbaar pas na 20j. Want de stroom die de panelen leveren moet je aan V&R betalen ... dus het zijn dieven.

Iemand die nu geen geld heeft en graag panelen wilt gaat voor dit systeem kiezen. Na 10j hebben ze wel budget, maar geen dakoppervlakte want die is in het bezit van V&R.

Momenteel zijn de panelen op basis van Si (Silicium). Productie dus niet goed voor het milieu en moeilijk/duur te maken. Momenteel hebben ze een alternatief gevonden die wsl in 2009 op de markt zou komen. + 5-10% rendement waardoor we aan 35-40% komen EN aan een betere prijs.

Ik verhuur mijn dak niet om binne 20j die oude panelen te laten weghalen!! BEDRIEGERS!!!

afbeelding van sunnybeam
31/03/2008 - 13:15

Dan vraag ik me af welk voordeel iemand nog heeft om zo een formule te plaatsen?

christophe

afbeelding van almelain
31/03/2008 - 13:54

Het zal van hun voorwaarden afhangen.

Als je de stroom duur moet betalen dan heeft het weinig nut, als je de stroom aan 5 cent krijgt dan zal het zeker interessant zijn als je zelf het geld niet hebt.

Wij hebben pas gebouwd en panelen laten plaatsen door Ecopower.

Als ik reken en ik doe de investering zelf en zet niets van de GSC en minder verbruik op een spaarboek dan heb ik een rendement van 3,4% zet ik wel alles op rabobank dan heb ik een rendement van 5,75%

Als ik het zelfde reken met de Ecopower voorwaarden dan is mijn rendement zonder dingen op een spaarboek te zetten 4,45% en als ik de minder energie uitgaven op mijn spaarboekje zet een rendement van 4,62%

Dus nog altijd mooi. Een tweede lening erbij nemen alleen om PV-panelen te zetten is geen optie, daar je deze niet kan aftrekken.

In fucntie van hoe je het bekijkt kan het interessant zijn.

PS Ecopower vraagt fix 10 cent/Wp die je hebt staan.

afbeelding van Roel P.
01/04/2008 - 11:27

PH,
zover ik de (verkorte) uitleg heb gekregen gaat het om een vaste prijs/kWh gedurende de overeenkomst en hangt de prijs af van de afgesproken formule. Uitgebreide uitleg krijg ik nog.
Het lijkt me logisch dat je een prijs betaalt voor de opgewekte kWh. Indien dit niet gedaan wordt, wordt de afschrijvingstermijn voor de firma nog langer.

Christophe,
Zij richten zich met deze formule vooral op nieuwbouwers, die het geld voor een Pv-installatie niet meer kunnen investeren. Voordeel kan zijn dat je E-peil lager uitkomt.

afbeelding van sunnybeam
01/04/2008 - 18:50

Ja bij nieuwbouw zit je ook nog eens met 21% BTW.Ik kan me best voorstellen dat er voor zonnepanelen geen geld meer over is.Bouwen is al bijna onbetaalbaar geworden.

Als ik nieuwbouw plaats zou ik toch wachten tot de woning 5 jaar is om dan aan 6% BTW te kunnen plaatsen, en ondertussen misschien al wat kunnen sparen hebben.

Als ik 10 jaar terug een te renoveren huis kocht kon ik me ook geen PV installatie permitteren.Alles op zijn tijd :)

christophe
http://users.telenet.be/fotogallery/pv

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.