glaswol rotswol | Ecobouwers.be

U bent hier

glaswol <-> rotswol

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nico-4
13/11/2005 - 21:17

Voor onze houtskelet zitten we nog met de keuze welke isolatiemateriaal we gaan nemen.

Kan iemand mij vertellen wat de voor- en nadelen zijn rotswol en glaswol.
Welke wordt verkozen boven de andere en waarom?

Onze bouwfirma stelde ISOVER voor als isolatie materiaal, maar ik wil deze keuze eerst eens toetsen met jullie ervaring.

Bedankt!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van jeroen²
13/11/2005 - 22:27

Ik heb onlangs 2 daken geïsoleerd, de één met rotswol en de andere met glaswol, telkens op rollen die op maat gesneden moeten worden om tussen de kepers te passen. Mijn bevindingen: rotswol is iets stijver dan glaswol en is hierdoor makkelijker te plaatsen tussen de kepers. Daar in tegen heeft glaswol (van het door jouw vernoemde merk) een serie die minder jeuk veroorzaakt en dat maakt het zeker wat aangenamer om mee te werken. Voor de rest zijn er enkele technische gegevens die ook een weinig van elkaar verschillen: glaswol isoleert iets beter en rotswol zou betere akoestisch dempende eigenschappen hebben. Op ecologisch gebied zou glaswol meer energie vragen bij de productie ervan maar daar ben ik niet zeker van.
Alles samen denk ik dat er weinig verschil op beide producten is en misschien moet je je keuze van de prijs laten afhangen (al zit daar ook niet erg veel verschil op)

Jeroen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.