Gevraagd: Personen die zelf hun houtskelet geplaatst hebben of aan het plaatsen zijn. | Ecobouwers.be

U bent hier

Gevraagd: Personen die zelf hun houtskelet geplaatst hebben of aan het plaatsen zijn.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Leen H
19/02/2012 - 13:33

Beste,

We zijn bezig met een gespecialiseerde website rond houtskeletbouw (meer specifiek rond zelfbouw) waarop alle nodige producten en gratis advies te vinden is.

Alle details tekenen we zelf uit om gratis beschikbaar te stellen.

Daarnaast zijn we bezig met een naslagwerk uit te werken die samengesteld wordt uit een heleboel vragen en antwoorden. (oa via een vraagbak op onze website)

Nu zijn we op zoek naar alle vragen die u zich als zelfbouwer van een houtskeletbouw stelde tijdens het bouwproces. Deze vragen en antwoorden kunnen we dan opnemen in ons naslagwerk die gratis beschikbaar is voor iedereen op onze website.

Graag verneem ik ook alle ondervonden voor-en nadelen over zelfbouw.
Idem voor alle links die u tijdens het bouwproces verder geholpen hebben. Ecobouwers vermelden we uiteraard als eerste :)

Zo hopen we de hele boel van informatie netjes te bundelen.

Alle input is welkom via een reactie of pb.

Alvast bedankt!

Mvg

Leen
http://www.houtskelet-shop.be

6 Reacties

Reacties

afbeelding van robin demey
23/02/2012 - 15:38

Wij hebben onze houtskelet volledig zelf gebouwd. Voordeel is de prijs uiteraard. Nadeel is dat je wel wat opzoekingswerk nodig hebt om alles correct te kunnen uitvoeren.

Voor heel wat mensen zou dus een soort van cursus/begeleiding/workshop... interessant kunnen zijn.

 

Even terzijde: ik bekeek zonet uw webshop. Leuk, maar de prijzen zijn wel wat aan de hoge kant voor gelammelleerde liggers. Jullie vragen bv. zowat het dubbel van wat ik betaald heb voor mijn liggers. Lijkt me dus wat veel. Voor de rest lijken het me correcte prijzen.

afbeelding van Ice
02/08/2013 - 11:58
Ice

Waar hebben jullie gelamelleerde liggers aangekocht?

afbeelding van vdbriel
02/08/2013 - 14:49

Hoi Ice,

 

Ik heb ze bij Derix gekocht (500 Euro / m3).

Ik had 3 zeer zware gebogen liggers nodig, deze waren wel duurder uiteraard dan de rechte stukken.

Stuur me een prive bericht als je de contact gegevens wil.

 

Roeland

afbeelding van Rafta
12/09/2015 - 00:50

Misschien een beetje laat dat er nog word gereageerd, maar ik ben ten zeerste nieuwschierig wat je zo ongeveer gespendeerd hebt aan het houtskelet alleen? (zonder enige isolatie of pannen en dergelijke) enkel dus de houtconstructie. Wil dit graag ook zelf doen maar een idee van prijs is heel abstract in de wereld van houtskeletbouw vind ik. zeer moeilijk een prijs van enkel het houtskelet te vinden.

hopelijk kunnen jullie mij verder helpen.

groeten,

Raf

afbeelding van GunnY_VdS
28/02/2012 - 21:18

Wij moeten nog beginnen, maar toch maar een pb verzonden.

afbeelding van karl herrebout
04/03/2012 - 15:23

Ook zelf mijn LEW gezet, http://huis.herrebout.com en alles zelf uitgezocht, ben wel bekend in de hout- en bouwsector. Dus heel veel direct en in grote aantallen kunnen inkopen wat mij een meer dan behoorlijk voordeel heeft opgeleverd.

De theorie vond ik bij sbr.nl die een aantal prijzige doch heel nuttige publicaties hebben ivm HSB.

Als hier wordt geopperd dat uw prijzen aan de hoge kant zijn, moet u eventueel opteren om pakketprijzen aan te bieden. Met andere woorden u krijgt een materialenlijst door de bouwer aangeleverd en u maakt een voordelige totaalprijs voor het geheel, inclusief bv. op maat zagen van 'moeilijke' stukken zoals I-liggers en Kerto balken. En lever dat dan in een aantal keer uit met een camion met een kooi-aap die alles op de juiste plaats afzet. Ik heb ook een paar keer materiaal gehuurd, zoals een manitou, een paar hoogtewerkers, enz.

En geef de mensen advies, trek een namiddag uit om mensen met hun plannen voor te lichten en de juiste werkwijzen te adviseren.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.