gevelisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

gevelisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van peter-79
17/11/2005 - 18:19

hallo,

spijtig genoeg moet ik een snelle beslissing nemen over gevelisolatie. ik merkte wel een paar threads op, maar hopelijk kan ik met specifieke vragen hier terecht.

de voorgevel, gelukkig naar het zuiden, zal niet geisoleerd kunnen worden langs buiten. blijkbaar win je dan nooit je investering terug. of het zou moeten zijn dat de olieprijzen gaan stijgen ... of heeft het toch zin ? de voorgevel is ongeveer 20 % van de geveloppervlakte.

kan ik de opening van de ramen met polyurethaan oid. isoleren om minder te verliezen ? Bestaan er misschien PU platen die geen afwerking vereisen, en zo dus de volle dikte isoleren ?

als de vloeren niet geisoleerd kunnen worden, heeft het dan zin om gevels dik te isoleren ? de vloer is meestal een geventileerde kruipruimte, en buitenisolatie zou tot 30 cm onder de vloer doorlopen. de kruipruimte is echter te laag om nog isolatie kunnen aan te brengen.

aan de zijmuur moet misschien een oversteek bijgemaakt worden - nu zijn er pannen met een hoekstukje - en dan heb je nog een koudebrug.

Meer durf ik nog niet te vragen,

bedankt peter

3 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-12
18/11/2005 - 08:15
afbeelding van walter-12
18/11/2005 - 08:21

Peter,

"...gelukkig naar het zuiden, zal niet geisoleerd kunnen worden langs buiten. blijkbaar win je dan nooit je investering terug. .."
=> isoleren is niet alleen een kwestie van geld. Ook je comfort in huis met een geïssoleerde gevel zal groter zijn. Langs de andere kant, als je je gevel isoleert, kan je je huis nadien duurder verkopen, dus echt weggegooid zal de investering nooit zijn.

"kan ik de opening van de ramen met polyurethaan oid. isoleren om minder te verliezen ? Bestaan er misschien PU platen die geen afwerking vereisen, en zo dus de volle dikte isoleren ?"
=> wat bedoel je juist?

> als de vloeren niet geisoleerd kunnen worden, heeft het dan zin om gevels dik te isoleren ? de vloer is meestal een geventileerde kruipruimte, en buitenisolatie zou tot 30 cm onder de vloer doorlopen. de kruipruimte is echter te laag om nog isolatie kunnen aan te brengen.
=> niet kunnen lijkt me onmogelijk. Bv. door een houten kader/vloer op te bouwen van een 5tal cm hoog met isolatie.
maar het blijft altijd beter de gevels te isoleren.

Walter

afbeelding van peter-79
18/11/2005 - 08:52

bedankt walter,

dat lijkt niet de bedoeling, en er blijft ahw een "gat" aan de voorkant qua isolatie. of kan ik dat langs binnen isoleren en de dwarse muren een eindje meeisoleren ?
"kan ik de opening van de ramen met polyurethaan oid. isoleren om minder te verliezen ?
=> wat bedoel je juist?

als je 3 cm PU zet, dan verlies je bijna geen opening voor de ramen, en als je die platen kan schilderen, telt dus die volle 3 cm als isolatie, ipv een laag minder isolerend materiaal. ik bedoel dus enkel de rand rondom het raam. dit zou toch een simpelere oplossing zijn ?

=> niet kunnen lijkt me onmogelijk.
de kruipruimte is te laag om in te werken, ik denk 40 cm. en uitgraven lijkt ongelooflijk veel werk. Daarbij zijn er door palen en muurtjes redelijk wat koudebruggen.

het zal natuurlijk afhangen van welke constructie, en of je het zelf doet, maar aangezien je bij binnenisolatie de binnemuren moet meenemen, vraag ik me af of buitenisolatie echt wel zo duur is ?

groeten, peter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.