gesloten aanvoer en afvoer bij pelletkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

gesloten aanvoer en afvoer bij pelletkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk-82
20/11/2007 - 21:24

wij plannen om een pelletkachel te plaatsen als bijverwarming. Aangezien we een balansventilatie hebben lijkt het me aangewezen om de luchttoevoer voor de kachel niet uit de woning te nemen. Daar de kachel in het midden van de woning komt te staan is het niet meer mogelijk om een buis te voorzien voor aanvoer. Wat er wel reeds voorzien is in de woning is een dubbelwandige rookafvoer in RVS. Kan me hier misschien iemand vertellen of ik deze buis gecombineerd kan gebruiken voor de aanvoer en afvoer van een pelletkachel, Voor onze condesatieketel op gas wordt immers een gelijkaardig systeem gebruikt maar voor pelletkachels heb ik tot nu toe niets kunnen vinden. De verkoper van de kachel had hier nog nooit over gehoord en een leverancier van de rookafvoersystemen stuurde me gemakkelijkshalve naar de kachelverkoper. In principe moet het kunnen het enige probleem dat ik zo direkt kan bedenken is dat er condensatie optreed in de buis wanneer de koude lucht langs de buis met warme lucht stroomt.

Dirk

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.