geïsoleerde garagepoort | Ecobouwers.be

U bent hier

geïsoleerde garagepoort

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van BV
06/09/2012 - 12:50
BV

Beste ecobouwers,
Ik ben van plan om mijn bestaande inpandige houten kantelpoort te vervangen door een geïsoleerde sectionaalpoort (met 45 mm PUR-schuim). Aangezien het toch om een aanzienlijke investering gaat, vraag ik mij af wat nu concreet de 'winst' is die ik hieruit kan halen. Bestaan daar concrete cijfers over? Heeft iemand hier ervaring mee?
Alvast bedankt voor jullie reacties!

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Ingir
06/09/2012 - 18:58

Als het alleen om isolatie gaat dan laat je de houten deur zitten en isoleer je de wanden en plafond voor zover die aan het beschermd volume grensen. Deur open is warme luicht weg dus isoleer je beter niet de deur.

afbeelding van robin demey
07/09/2012 - 09:35

Wou net hetzelfde typen ;-)

afbeelding van wouter-10
07/09/2012 - 10:40

Hey,

 

wordt de garage ook effectief als garage gebruikt? Dus gaat er dagelijks een auto in en uit? Of is het een bergruimte geworden.?Is de rest van de muren van de garage geïsoleerd? In dat geval is het misschien interessanter om de poort eruit te gooien, een geïsoleerd muurtje te metsen met deur en evt raam (3v glas).

groet

Wouter

afbeelding van BV
09/09/2012 - 09:06
BV

Bedankt voor jullie reacties.

Het is blijkbaar dus nuttiger om in de eerste plaats wanden en plafond te isoleren.

De ruimte wordt effectief nog als garage gebruikt. Ik zou sowieso een sectionaalpoort willen kopen omdat je dan een iets grotere wagen in de garage kwijt kunt (met een kantelpoort verlies je nogal wat ruimte).

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.