Gecombineerde isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Gecombineerde isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van christian-5
24/07/2007 - 21:42

Ik kan hieromtrent niet echt concreet bruikbare informatie vinden om dit op een slimme en verantwoorde wijze aan te pakken.

Er is weinig ruimte waardoor de keuze snel valt op isolatie als PIR schuim platen. Ik ga deze zelf aanbrengen dus ik kan goed letten op een goede aansluitende montage om lekken en valse spouwen te voorkomen.

Mede om het voorkomen van valse spouwen maar ook om de akoestische eigenschappen en de brandveiligheid is het plan deze te combineren met steenwol.

De muur zal er dan als volgt uit zien:
- gevelstenen
- zo klein mogelijke spouw zodat vocht kan verdampen
- 50mm pir schuim platen met alu cachering
- houtensketlet met daartussen steenwol platen 40mm
- dampdichtefolie / isover klimaatfole, ...?!?
- houten betimmering

Voor het plattedak onder afschot
- dakdekking
- 50mm PIR schuimplaten
- dampdichtelaag
- dakbeplating 18mm underlayment of OSB
- 60mm steenwol tussen de balken
- dampdichtfolie, isover klimaatfole?!?
- houten betimmering tussen de balken

Nu is de vraag welke dampschermen toegepast moeten worden en op welke plaats deze dienen te zitten. Condensatie moet bij het dak minder spelen daar het dakbeschot veel minder koud is door de PIR isolatie op het dak.

Verdient het de moeite om de steenwol isolatie in de muren en het dak in elkaar over te laten lopen en zijdelings te ventileren achterlangs de boeiboorden. Met achter de boeiboorden een dampremmendefolie zodat de vochtige buitenlucht en wind geweerd worden. Of werkt dit averechts.

Aan de binnenkant zou gewerkt kunnen worden met de klimaatfolie van isover. Deze zou in de steenwol beschermen tegen vocht uit de leefruimte maar eventueel vocht in de steenwol wel doorlaten naar de leefruimte. Zijn er vergelijkbare producten?

Wat betreft het willen gebruiken van PIR schuimplaten. De productie technische aspecten zijn bekend als er ruimte te over was zou ik voor alleen een dikke laag steenwol kiezen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.