Gasoven versus Elektrische oven SMEG | Ecobouwers.be

U bent hier

Gasoven versus Elektrische oven SMEG

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van philip-7
22/01/2008 - 22:19

Hallo allemaal,

Wij zijn aan een nieuw fornuis toe en zijn even aan het rondkijken geweest. Ook enkele staarten op het forum bekeken.

We twijfelen tussen een fornuis volledig op gas (kookplaat en oven) en een fornuis waarbij de kookplaat op gas is en de ovens elektrisch. Het betreft een SMEG SCB91GX t.o.v. een SMEG CS19-5. De reden waarom we toch aan het twijfelen gegaan zijn is te zoeken in het feit dat de gasoven 112liter inhoud heeft terwijl het elektrisch fornuis bestaat uit 2 kleine apart te bedienen oventjes van resp. 57 en 27 liter inhoud. De vermogens van deze ovens: 112 l gas = 5,2 kW; 57 l ele = 1,02 kW; 27 l ele = 0,59 kW.

De vraag die wij ons nu stellen: stel je wil lasagne klaarmaken. Als we ele oven kiezen ga je zo veel mogelijk de kleine oven gebruiken. Bij gas hebben we enkel de grote oven ter beschikking. Wat gaat nu energetisch (en financieel) de beste keuze zijn: de kleine ele of de grote gasoven voor diezelfde lasagne?

Wie geeft ons raad?

Bedankt
Philip

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.