gasketel van onbekend merk, graag hulp gevraagd

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Wij zijn van plan om onze verwarming uit te breiden naar boven toe, en dat zou een nieuwe verwarmingsketel vereisen (althans maken ze mij toch wijs :-). Ik had al eea. info ingewonnen, en mij lijken in mijn geval de Viessmann Vitogas 100 of de Buderus Logano 124 de beste oplossing (met respectievelijk warm waterboiler ernaast). Nu komt degene die de verwarming gaat aanleggen op de proppen met een gasbrander van het merk Wolf. Heeft iemand hier ervaring mee (heb op google gezocht en vond maar bitter weinig van dat merk), of toch maar liever de Viessmann of de Buderus, wat denken jullie ?

Trouwens, men heeft mij ook verteld dat het geen zin heeft om een condensketel te plaatsen vermits ik in een oud herenhuis woon (hoge plafonds...) met een schouw van + 15 meter hoog (flexibele buis te lang zou zijn voor een condensketel in dit geval) en de reeds bestaande verwarmingselementen daar niet op voorzien zijn. Klopt dit ?

Graag jullie advies hierin aub. Alvast bedankt !