Gaskachel als hoofdverwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

Gaskachel als hoofdverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van JLius
20/02/2015 - 15:48

Allen

 

Onze woning wordt momenteel verwarmd door 2 inbouw gashaarden van wellstraler (vermogen 9,3kw, ventilator). Dit zijn open toestellen, die rug aan rug zijn ingebouwd in een gemetste schouw die onze open woonkamer/eetkamer/keuken opdeelt (185m3). Wij zetten telkens maar 1 haard aan, daar krijgen we het prima mee verwarmd.

De toestellen bevallen ons niet zo goed, aangezien er geen programmeerbare thermostaat aan zit (toestel verwarmt op stand 4 bvb tot 21°, slaat uit, en slaat terug aan bij 17°) en de ventilator maakt erg veel lawaai.

We zouden ze liefst vervangen door 1 doorkijkhaard (gesloten). Ik heb al verschillende toestellen gezien met een vermogen rond de 12 kw, maar de website van de fabrikanten vermeldt regelmatig dat die toestellen bedoeld zijn als sfeerverwarming, niet als hoofdverwarming. Heeft er iemand weet van doorkijk gashaarden die als hoofdverwarming kunnen gebruikt worden?

En indien niet, moeten we dan noodgedwongen opnieuw voor 2 wellstraler haarden kiezen of zijn er andere fabrikanten die specifiek toestellen voor hoofdverwarming maken?

Klopt het trouwens dat de programmeerbare thermostaat (afstandsbediening) van de nieuwere toestellen van wellstraler niet optimaal werken? Dit is ons gezegd door een verkoper. Hij wou ons de linea doorkijkhaard verkopen, maar we hebben daarna niets meer van hem gehoord - nadat ik bij Flam zelf informeerde, bleek dit toestel ook niet langer geproduceerd te worden. Volgens de specificaties zou het trouwens niet geschikt zijn om onze woning mee te verwarmen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.