garage: in HSB of in snelbouw? | Ecobouwers.be

U bent hier

garage: in HSB of in snelbouw?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van thomas bert-1
05/01/2008 - 22:34

hoi,

ik wil een vrijstaande dubbele garage/werkhuis/polyvalente ruimte bouwen. het wordt een strakke rechthoekige doos, een 4 m hoog. de gevelbekleding zal in houten planken uitegevoerd worden (thermowood of zo)qua dragende structuur twijfel ik tussen HSB of snelbouw. wat zijn de voor of nadelen van beide? Ik wil zoveel mogelijk zelf doen. ik kan niet metselen. het gebouw zal wel een beetje geisoleerd worden. ik heb al eens even gerekend en qua materiaal is de HSB structuur (balken +osb ad binnenzijde) niet goedkoper dan snelbouw dus dit is geen argument. zijn de fundamenten voor een HSB echt zoveel lichter dan voor een klassieke bouw?

groetjes,
thomas

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.