G8 wil meer investeren in fossiele energie | Ecobouwers.be

U bent hier

G8 wil meer investeren in fossiele energie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van filip jans
16/03/2006 - 20:04

G8 wil meer investeren in fossiele energie

MOSKOU - Fossiele brandstoffen zullen de komende decennia de belangrijkste energiebronnen blijven volgens de G8. Daarom moeten de investeringen in ontginning en vervoer van aardolie en aardgas opgevoerd worden.
De energieministers van de G8, de zeven rijkste industrielanden en Rusland, kwamen deze week samen in Moskou. In de slotverklaring van hun gesprekken zeggen ze dat de investeringen in de productie van fossiele brandstoffen moeten worden opgevoerd. De wereldwijde economische groei staat of valt met de energievoorziening.

Het is volgens de energieministers in de nabije toekomst enkel mogelijk om daarin te voorzien met fossiele brandstoffen. Vooral in ontwikkelingslanden zal het energieverbruik de komende jaren oplopen. De meeting in Rusland was een voorbereiding op de G8-top die in juli in de Russische stad Sint-Petersburg wordt georganiseerd. Energievoorziening is een van de hoofdpunten van de top, naast onderwijs en infectieziekten.
(DS 16/03/2006)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.