Functie WARM WATER PROGRAMMA in Viessmann vitodens 200 | Ecobouwers.be

U bent hier

Functie WARM WATER PROGRAMMA in Viessmann vitodens 200

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nirbik
09/10/2014 - 18:38

Wat is de functie van het warm water programma in de viessmann vitodens 200w. Deze ketel verwarmt het water als dit nodig is (doorstroom). Is eerder genoemde functie dan niet overbodig? Moet ik hier dan net wel of geen tijdprogramma inzetten? Nirbik

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Johan Huysmans
25/12/2014 - 04:36

Een Vitodens 200W is volgens mij niet "doorstroom" maar met een buffervat cq. boiler, zoals bij mij de Vitocell 100-W.

Je kan ofwel het water in de boiler steeds op een ingestelde temperatuur (b.v. 53 °C) laten brengen, ofwel een klokprogramma activeren zodat dit enkel binnen bepaalde periodes (max. 4) gebeurt.  b.v. tussen 6u en 9u 's morgens en tussen 18u en 23u 's avonds.  Tussendoor zal het boilerwater niet bijwarmen via de ketel maar zachtjes in temperatuur dalen.

Voordeel van een klokprogramma is dat er geen conflict is tussen warmwaterbereiding en centrale verwarming buiten de ingestelde periodes van het boiler klokprogramma.

b.v. ik laat een bad vollopen en wil het toch een graadje meer in de badkamer.  Indien de boiler continu op temperatuur wordt gehouden dan zal deze voorrang krijgen en zal het nog een tijdje duren eer de radiator in de badkamer warmte zal krijgen.  Met andere woorden, je bad is al koud eer de badkamer een graadje warmer is.  Voordeel is wel dat diegene die na je komt nog wel warm water heeft om b.v. te douchen.  'Ieder voordeel ep sie nadeel' zou Cruyff zeggen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.