Fraude 'dunne reflecterende isolatiefolie' | Ecobouwers.be

U bent hier

Fraude 'dunne reflecterende isolatiefolie'

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pelletstoker
04/03/2008 - 14:14

Beste Forumers,

Bij toeval heb ik van 2 klanten een offerte in handen gekregen om dakisolatie te plaatsen van het merk Aluthermo. Ik heb de klant erop gewezen dat dit niet direct een goed isolatieproduct is EN dat het duur uitkomt omdat men hiervoor geen subsidies kon verkrijgen.
Verwondering alom, toen de beide klanten me (apart van elkaar, offerte van verschillende aannemers) vertelden dat dat geen probleem was, omdat de aannemer een faktuur zal opmaken met de omschrijving: Minerale Wol. Dan kan je dus subsidies verkrijgen van gemeente, netbeheerders & belastingen:-(((

Da's 2 op 2. Dat ruikt naar een methode. Kortom, ik de test gedaan op batibouw ... en ja hoor, als 'mogelijke' klant met de vraag naar subsidies voor dakisolatie werd me dit ook toegefluisterd op hun eigenste stand!

Kortom mijn vraag: zijn er nog klanten waar deze werkwijze om subsidies te verkrijgen voor dunne reflectie folie zijn voorgesteld? Zo ja, welke firmas? Welke producten (doen andere merken dat ook?)? Ik heb de indruk dat het een 'methode' is, of ben ik toevallig 2 rotte appels in de spreekwoordelijke mand tegengekomen?

6 Reacties

Reacties

afbeelding van markie
04/03/2008 - 19:47

Hoog tijd dat die oplichters met hun rotzooi van de markt gehaald worden.

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/03/2008 - 22:10
Luc Vander V (niet gecontroleerd)

"Dat ruikt", wat zeg je, dat stinkt naar georganiseerde oplichterij.
Eigenlijk zou hier een mooie taak kunen weggelegd zijn voor de erkende energiedeskundigen.
Voor de vl. renovatiepremie kan iedere dhzelver volstaan met het voorleggen v e aantal aankoopfacturen v materialen. Maar hoe zou het zitten met de kwaliteit van al die werken ? Het opvolgen, adviseren en controleren of een en ander wel volgens de normen van goed vakmanschap is uitgevoerd, lijkt mij geen overbodige luxe. Dat hoeft niet eens zo veel te kosten, en het zou op een aantal cowboys alvast een ontradend affect hebben.

afbeelding van GeertBellens
06/03/2008 - 07:46

Doorgeven aan de economische inspectie?

afbeelding van maarten-1
06/03/2008 - 10:35

Woe Ever,

Ach, er is zoveel fraude, hier wordt er dan nog geïsoleerd. Nooit gegrepen waarom doe het zelf (wat meestal beter is geen subsidies krijgt)
Eentijdje geleden kon je fluiten naar subsidies als je natuurlijke materialen zou gebruiken.

Er gaan verhalen van attributen voor ramen die gefactureerd worden onder superisolerende beglazing.

Vroeger verkochten sommige brandstofleveranciers witte diesel voor de prijs van rode ...

Het is een risico dat door sommige genomen wordt, Eandis meldt dat ze altijd kunnen komen controleren.

Maarten

afbeelding van Anonieme gebruiker
06/03/2008 - 12:21
Luc V (niet gecontroleerd)

"affect" moest natuurlijk "effect" zijn.

Doe het zelf komt niet in aanmerking voor de federale belastingkorting, maar wel voor de vlaamse renovatiepremie, en ook een aantal gemeentelijke premies !

Of doe het zelf per definitie beter is, daar heb ik mijn twijfels over. Alles valt of staat gewoon met een zorgvuldige uitvoering.
Ik heb ook al dhz dak"isolatie" gezien van ocharme 6cm mw, met een "dampscherm" zo lek als een zeef. En fier dat die mens was op zijn werk. Goed bezig, vond hij zelf. Dat heeft niet eens met fraude te maken, maar met veel goede wil en gebrek aan kennis. Advies, opvolging en controle door een energiedeskundige voordat alles achter een lambrizering verdwijnt en niet meer te controleren valt, zou hier zeer nuttig zijn. Anders zijn die premies, uw en mijn belastingsgeld dus, toch maar letterlijk over de balk gegooid.

afbeelding van pelletstoker
06/03/2008 - 18:27

Ik hoop dat er altijd DHZ blijven, hoewel ik ook liever heb dat ze profi's inschakelen. Een goede DHZ kan het soms echt opnemen tegen profi's (en winnen ook). Je kan mensen niet kwalijk nemen 'niet te weten'. Met dit forum kunnen ze al een hele hoop meer te weten komen, ik denk dat de kennis welk dit forum in de loop der jaren heeft 'uitgedragen' gigantisch is.

Maar als je bewust de boel begint de verzieken, te frauderen, systematisch - want daar lijkt het op - subsidies begint te misbruiken ... dan is dat van een hele andere categorie (let op dit zijn ook 'profi's ' die dat lappen).

Der is wel degelijk een reden waarom deze producten niet zijn goedgekeurd en waarom de 'gemeenschap' hiervoor niet betaald (via subsidies ed).
Zoals gevraagd in het origineel bovenaan, is om eens te weten te komen of hier een systematiek achter steek. Hebben andere ook zulke offertes ontvangen, zijn zulke werken reeds uitgevoerd (ik denk ook dat die persoon zich nu niet openlijk kenbaar zal maken) ... .

Maar misschien is er goed nieuws! Ik neem aan dat je de plaatsingfirma alsnog de 'gefactureerde' minerale wol kan laten plaatsen ... daarmee kunnen we weer wat goedgelovigen helpen!
Misschien een jobke voor Test Aankoop?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.