foutcode F5 Viessmann Vitodens 200 | Ecobouwers.be

U bent hier

foutcode F5 Viessmann Vitodens 200

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Greta-ee
02/05/2014 - 17:26

Nadat we een midweek afwezig waren wou onze Viessmann ketel, geplaatst 2008, niet meer opstarten. Code F5 branderautomaat. De technieker erbij gehaald, die ons geholpen heeft tot het nieuwe stuk, een schakelaar, geleverd was. De fout herhaalde zich, een beetje zoals verwacht, schakelaar vervangen, maar de fout blijft terugkomen. Bij een reset werkt de verwarming, maar 's morgens staat er terug storing F5. De ketel krijgt zijn 2-jaarlijks onderhoud (gas) maar nu weigert hij deftig te werken. De installateur overweegt om een Viessmann technieker te laten komen omdat hijzelf de fout niet kan vinden. Wat kan er eigenlijk mis zijn. Het lijkt dat de fout optreedt nadat de ketel even niet moest verwarmen (verlaagde nacht t°). Ho ja, nog even vermelden dat in de herfst vorig jaar de verpulverde steen onder garantie vervangen werd. Kan het iets met die vervanging te maken hebben? Hoewel, gelukkig hadden we in de winter geen problemen. Iemand die raad weet? Alvast bedankt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.