foamglas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo, we hebben vorig weekend onze dorpels gelegd.
Maar de dorpels bij het schuifraam zijn 25 cm breed en liggen in principe enkel op de buitensteen van 10cm. Nu wilden we aan de binnenkant er nog iets onderzetten zodat ze niet loskomen wanneer de ramen er worden op geplaatst.
Mijn vader dacht om er gewoon om de halve meter een buitensteentje onder te metsen.
Er komt dan ng wel wat isolatie tussen de chape en dit steentje, maar is dit toch geen koudebrug ? Is het misschien beter om foamglas of iets dergelijks wat niet indrukbaar is, te gebruiken ?

Reacties

Nick,

dat heeft de potentie een pracht van een koudebrug te worden.
Foamglas kan een oplossing zijn. Maar best even met schrijnwerker en architect bekijken.
Zelf zou ik zeggen, teken het eens uit en zet het tekenresultaat op het forum. Dan zijn de details wat beter op te volgen.

Walter

Kijk eens op de website van foamglas, daar staat normalerwijze een tekening hiervan

Zoiets als deze situatie? Foamglas Perinsul (http://www.foamglas.be/ned/pages/producten_en_goedkeuringen.htm), normaal te verkrijgen bij bouwhandels.

Ik heb het overschot van mijn foamglas gebruikt om identiek dezelfde toestand die jij vermeld op te metsen.

Omdat ik voldoend foamglas over had heb ik van tegen de buitensteen tot tegen de chappe binnen EN tot op de de hoogte van de (OSB vloer) kunnen opmetsen.

Akkoord dat is een dure aangelegenheid maar bij mij was dat voor 1 inkomdeur en voor 1 groot raam tot tegen de grond langs de zuidkant.

In plaats van een koude stenen delper heb ik langs de buitenzijde twee cm Styrofaom met 10mm helling naar buiten vanop de foamglas tot 15mm voorbij de buitensteen gekleefd met polymeerlijm (Parabond 600)

Na het plaatsen van het raam en de deur door de schrijnwerker kleef ik op het styrofoam een plaatje volkern als harde afwerklaag (kan je laten zagen bij je schrijnwerker).

Als je wil komen kijken moet je héél snel zijn want volgende week komt de schrijnwerker. Zaterdagnammiddag en nu zondag ben ik op mijn bouw. Ik mail je het adres seffens apart door.
Ik heb ook nog wat foto's (zie mijn onderwerp op deze site onder de titel "isolerende raamdorpels").

Succes,
Rudy Martens

Hoi,

ik heb een gelijkaardigprobleem, maar geen buitensteen aangezien ik een huis heb met buitengevelisolatie. Probleem is dat die foamglas op niets kan steunen. Ideeën?

Gtx, Pierre

PS: wou een beeld opladen maar dat lukte niet:

Let op: Fout bij uploaden van file Raamopening.jpg (image/pjpeg) - File niet opgeslagen
Dit file type is niet toegestaan in dit forum